Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Menestystarinat

Asiakkaat: TA-Yhtiöt & Sp-Koti Urbaanit

Näin LIVE Etäesittelyt ovat auttaneet asuntojen näytöissä ja johtaneet jopa ostotarjoukseen

Etuovi.comissa lanseerattiin hiljattain mahdollisuus ilmoittaa myynnissä olevan asunnon tulevat LIVE Etäesittelyjen ajankohdat osallistumislinkkien kera. LIVE Etäesittelyssä asuntoa näytetään reaaliaikaisesti suoratoistona netin välityksellä, jolloin potentiaaliset ostajat voivat seurata asuntonäyttöä livenä vaikkapa omalta sohvalta käsin. Kysyimme etäesittelyä hyödyntäneiltä asiakkailtamme, TA-Yhtiöt ja Sp-Koti miten ne on otettu vastaan ja onko konsepti tullut jäädäkseen.

Tavoitteet:

Poikkeustilanne vaatii usein poikkeuksellisia toimia. Yritysten tavoitteena oli myyntityön jatkumo sekä turvallisten palvelujen tarjonta asiakkaille totuttujen käytäntöjen rinnalle. Käytännössä siis turhat tapaamiset tulisi karsia, mutta säilyttää kuitenkin hyvä palvelu ja kattavat mahdollisuudet tutustua asuntoon.

Molemmilla yrityksillä oli jo ennen varsinaisen poikkeustilanteen puhkeamista hyvät edellytykset myynnissä olevien asuntojen virtuaalisiin esittelytapoihin. Sp-Koti Urbaanit on esimerkiksi jo aikaisemmin hyödyntänyt virtuaalistailausta sekä 3D-virtuaaliesittelyjä. TA-Yhtiöt kertoi kuinka heillä oli aikeena ruveta hyödyntämään live streamausta asuntojen esittelyssä jo ennen varsinaista poikkeustilanteen alkua, mutta kriisin puhkeaminen aiheutti idean toteuttamisen pika-aikataulussa. Timantit hioutuvat paineen alla, ja niin kävi myös tässä tapauksessa.

Sähköinen asuntokauppa – menestystarina

”Muutamien kokemusten perusteella tätä voi suositella muillekin!” 

– Anu Vähäkallio, TA-Yhtiöt

Toteutus:

TA-Yhtiöt lähtivät kokeilemaan LIVE Etäesittelyä Facebookin live-lähetyksen avulla. Jutun kirjoittamisen aikaan yritys on kokeillut etäesittelyjä kaksi kertaa erittäin onnistuneesti. Molemmat järjestettiin Helsingissä myynnissä olleisiin kohteisiin, mutta tarkoitus on laajentaa etäesittelyjä myös muiden paikkakuntien kohteisiin.

Etäesittely järjestettiin Facebookin kautta siten, että livelähetys oli käynnissä sekä toimiston kannettavalla tietokoneella että välittäjän puhelimella. Näin toimistolta pystytään vastaamaan livelähetyksen aikana kysymyksiin kirjallisesti sen lisäksi, että välittäjä vastaa kysymyksiin suullisesti asuntoa näyttäessään. Etäesittelynäyttöihin osallistui kymmeniä ihmisiä molemmilla kerroilla.

Esittelyt voi tallentaa Facebook-sivulle, josta niitä voi käydä katsomassa myös jälkikäteen. Asunnosta kuvattua videomateriaalia on kätevä hyödyntää myös muissa kanavissa, esimerkiksi Instagramin Tarina-osiossa – kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

Sp-Koti Urbaanit on hyödyntänyt asunnon reaaliaikaista etäesittelyä toistaiseksi yksityisten näyttöjen kanssa. Yksityinen etäesittely antaa joustavuutta valita asiakkaalle sopiva ja tuttu työkalu, esim. Whatsappin videopuhelu tai Teams. Yksityisellä näytöllä voidaan myös keskittyä juuri siihen asiaan, joka kyseistä asiakasta kiinnostaa eniten. Esittelyn tahti muokataan asiakkaan toiveiden mukaisesti ja kysymyksiin saa aina juuri siinä hetkessä vastauksen.

Sp-Koti Urbaanit kertoo saaneensa jopa ostotarjouksen etäesittelyn perusteella, vaikkakaan kyseistä käytäntöä ei suositella ellei kyseessä ole todella helposti arvioitava asunto, kuten uudiskohde. Kuosmanen korostaa, että lähtökohtaisesti videot ja etäesittelyt ovat hyviä varmistamaan mielenkiinto, mutta ne eivät kuitenkaan ole lopullista päätöstä varten. Ostotarjous etäesittelyn kautta otettiin vastaan, koska asiakas tunsi yhtiön ennestään ja halusi nimenomaan tämän asunnon. Asunto käytiin kuitenkin vielä tarkastamassa paikan päälläkin.

Sähköinen asuntokauppa – menestystarina

”On ollut hienoa nähdä miten tämä tilanne on osoittanut, että missä tahansa tilanteessa voidaan auttaa asiakkaita. Virtuaalisuus on tuonut välittäjille uusia työkaluja, joiden avulla voidaan luoda lisäarvoa asiakkaille.” 

– Anna-Maija Kuosmanen, Toimitusjohtaja – Sp-Koti Urbaanit

Tulokset:

Molemmat yritykset ovat olleet erittäin tyytyväisiä LIVE Etäesittelyihin. Sp-Koti Urbaanien Anna-Maija Kuosmasen mukaan niiden isoin hyöty poikkeustilanteessa on ollut nähdä kuinka uudenlaiset esittelytavat auttavat palvelemaan asiakkaita entistä paremmin. Kuosmanen myös kiittelee oman toimistonsa väkeä siitä kuinka ketterästi he ovat reagoineet uuteen tilanteeseen ja lähteneet mukaan kehittämään uusia toimintatapoja.

TA-Yhtiöiden Anu Vähäkallion mukaan LIVE Etäesittelyt myös helpottavat asunnon esittelijän työtä ja säästävät aikaa. Iltojen ja viikonloppujen sijaan etäesittelyt voidaan nimittäin usein sopia vaikka keskelle päivää niin, että asiakas osallistuu mukaan työpöytänsä äärestä tai kotisohvalta. 

Asunnonetsijäkin säästää aikaa, sillä etäesittelyjen avulla asuntoa ei välttämättä tarvitse käydä katsomassa paikan päällä montaa kertaa. Asiakkailta saadun palautteen mukaan LIVE Etäesittelyn aikana asunnosta välittyy yllättävän hyvä ja realistinen kuva, jonka perusteella on helppo päättää haluaako asunnon nähdä kunnolla vielä paikan päällä.

Palaute asunnonetsijöiltä on ollut vain positiivista ja molemmat yritykset uskovat jatkavansa virtuaalisia tapoja esitellä myynnissä olevia asuntoja myös jatkossa, kun liikkumista ei enää tarvitse rajoittaa.

 

Sinua voisi kiinnostaa myös artikkelimme:

Näin helpotat asunnon ostoa sähköisesti

Etuovi.com LIVE Etäesittelyt – näin pääset alkuun

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi:

Kaipaatko lisää inspiraatiota – tutustu myös muihin menestystarinoihin