Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Etuovi.com tutki: Asuntojen live stream
-esittelyt kiinnostavat asunnonetsijöitä

Poikkeustilanne ei juuri hidasta asunnonetsijöiden ostoprosessia

Etuovi.com tiedote – vk 13 maaliskuu 2020

Uunituore tutkimus kertoo: asunnonetsijät osallistuisivat live stream -asuntoesittelyihin

Seuraamme nyt erityisen tarkasti niin palvelumme käyttömittareita kuin markkinatilannetta. Palvelumme tavoittaa edelleen eniten asunnonetsijöitä ja pienestä notkahduksesta huolimatta kävijätilastomme näyttävät, että asunnonetsijät eivät ole lopettaneet sopivan asunnon etsintöjä vallitsevasta tilanteesta huolimatta. 

Pyrimme kaikin tavoin keksimään uusia tapoja auttaaksemme asiakkaitamme haastavassa tilanteessa. Tämä mielessä teimme palvelumme asunnonetsijöille kyselyn, jossa kysyimme osallistuisivatko asunnonetsijät täysin uuteen live stream -asuntoesittelyyn. Samalla kysyimme milloin asunnon osto on ajankohtaista. Tutkimukseen vastasi lähes 3 000 asunnonetsijää.

 

Tutkimuksemme mukaan 70 % osallistuisi ja 20 % ehkä osallistuisi live stream -asuntoesittelyihin, joissa kiinteistönvälittäjä tai rakennusliikkeen myyjä pitää asuntoesittelyn, joka näytetään netissä reaaliaikaisena suoratoistona. Asuntoesittelyyn voisi näin osallistua omalta tietokoneelta, älypuhelimelta tai tabletilta, ilman paikan päälle menemistä. Chat-toiminnolla asunnon esittelijälle voisi esittää kysymyksiä ja vaikka pyytää esittelemään tarkemmin jotakin asunnon huonetta tai ominaisuutta.

Avoimien vastausten perusteella kiinnostus live stream -esittelyihin koskee myös nykyisen poikkeustilanteen jälkeistä aikaa. Monet uskoivat live stream -asuntoesittelyiden helpottavan asuntoon tutustumista etänä esimerkiksi tilanteissa, kun asuntoa etsitään toiselta paikkakunnalta, tai aikataulut menevät ristiin esittelyaikojen kanssa.

45 % asunnonetsijöistä myös ilmoitti, että asunnon osto on ajankohtaista heti, kun sopiva asunto löytyy – myös vallitsevassa poikkeustilanteessa. 

Tutkimustulosten valossa selvitämme parhaillaan mahdollisuutta saada live stream -esittelyjen ajankohdat ja linkitykset osaksi myynti-ilmoituksia ja hakutuloslistaa. Pidämme sinut ajan tasalla – sillä välin rohkaisemme selvittämään millä keinoin saisit live stream -asuntoesittelyt osaksi yrityksesi tarjontaa.

Nyt kannattaa panostaa erityisesti myös myynnissä olevien asuntojen kuviin, sekä tuoda video- ja/tai virtuaaliesittelyt osaksi myynti-ilmoitustesi tietoja.

Sisältö pähkinänkuoressa:

– Live stream -asuntoesittelymahdollisuus houkuttelisi suurinta osaa asunnon ostoa suunnittelevista asunnonetsijöistä – myös vallitsevan poikkeustilanteen jälkeen.

– Asunnon ostajat ovat poikkeustilanteesta huolimatta tosissaan liikenteessä.

– Etuovi.com selvittää mahdollisuuksia tuoda live stream -esittelyajat ja linkit esille palveluun.

– Keskity laadukkaaseen myynti-ilmoitukseen: hyödynnä kuvien lisäksi myös video- ja virtuaaliesittelyä. Video- ja virtuaaliesittelyjen lisäys myynti-ilmoitukseen käy helposti: lisää esittelyjen linkit niille varattuun kenttään joko Etuovi.comin sopimusasiakaspalvelun kohdeilmoitussivulta tai käyttämäsi aineistonsiirtotoimittajan järjestelmästä.

 

Lisää aiheesta:

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi:

Tutustu myös muihin tiedotteisiin