Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Vuokra-asuminen
kiinnostaa yhä enemmän

Vuokraovi.com tiedote – vk 18 huhtikuu 2024

Vuokraovi.com tutki: Suurin osa vuokra-asunnon etsijöistä on valmis tekemään vuokrasopimuksen nykyisessä tilanteessa

Poimintoja 
markkinatilastoista

Webinaaritallenne: Suosiota niittänyt webinaari keräsi ennätysyleisön

Vuokraovi.com tutki: Suurin osa vuokra-asunnon etsijöistä on valmis tekemään vuokrasopimuksen nykyisessä tilanteessa

Tuoreen Markkinapulssi-kyselytutkimuksemme mukaan puolelle asunnonhankintaa suunnittelevista Vuokraovi.comin kävijöistä asunnonvaihto on ajankohtaista heti, kun sopiva asunto löytyy. Sopivan asunnon löytyminen koetaan kuitenkin edelleen hankalaksi (42 % vastaajista). 

Tulokset kertovat myös vallitsevan tilanteen lisänneen kiinnostusta vuokra-asumiseen omistusasumiseen verrattuna. Kiinnostus on lisääntynyt enemmän omistusasunnossa asuvilla (33 %).

Tutustu muihin mielenkiintoisiin tuloksiin artikkelista.

Poimintoja markkinatilastoista

Uusien rekisteröityneiden käyttäjien määrät ovat pysyneet korkealla tasolla. Viikkojen 14–17 aikana uusia rekisteröityneitä käyttäjiä tuli palveluun +5 % viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Myös maaliskuussa rekisteröityneiden käyttäjien määrä kasvoi ollen +6 % enemmän kuin vuotta aiemmin ja +4 % enemmän kuin helmikuussa 2024. 

Vahtimäärät pysyivät niin ikään erinomaisella tasolla. Maaliskuussa vahtimäärät olivat +3 % korkeammat kuin vuosi sitten ja +5 % korkeammat kuin helmikuussa 2024. Viikkojen 14–17 aikana vahtimäärät kasvoivat +4 % viime vuoden takaiseen ajankohtaan verrattuna.

Yhteydenottojen määrät pysyivät niin maaliskuun kuin huhtikuun aikana korkealla tasolla ja kohteita poistui vk 14–17 aikana +28 % ja maaliskuussa +13 % enemmän kuin vastaavina aikoina vuosi sitten.

Lähde: eri ihmiset: Suomen virallinen internet-yleisöjen tavoittavuutta mittaava FIAM-mittaus vk 14-17/2024 keskiarvo; eri selaimet: Google Analytics vk 14-17/2024 keskiarvo; Vuokraovi.com maaliskuu 2023, 2024, helmikuu 2024, vk 14–17 2023, 2024

Mitä lukuja käytetään ja mistä ne kertovat?

Vain samalla tavalla mitatut luvut ovat keskenään vertailukelpoisia

Suomen virallinen
internet-yleisöjen mittaus FIAM mittaa eri ihmisten määrää verkkosivuilla, ja tuottaa vertailukelpoiset luvut eri medioiden käytöstä.

Analytiikkatyökalut
(kuten Google Analytics) mittaavat eri selainten (ei ihmisten) määrää verkkosivuilla. Luku on aina suurempi, sillä yksi ihminen käyttää samaa palvelua usein eri laitteilta/selaimilta.

Kerromme käyttämämme lähteet aina läpinäkyvästi, jolloin tiedät mitä lukuja voi vertailla keskenään.

Eri mittaustapoja hyödyntävien työkalujen 
(esim. FIAM ja Google Analytics) lukuja ei voi verrata keskenään.

Webinaaritallenne: Suosiota niittänyt webinaari Asuntomarkkinat nyt ja huomenna keräsi ennätysyleisön

Muun muassa näin osallistujat kuvailivat webinaaria:

Alma Asuminen yhteistyössä toimialan ammattilaisten kanssa järjesti jo toista kertaa kevään kiinnostavimman paneelikeskustelun, jossa kiinteistönvälitysalan ammattilaiset jakoivat ajatuksiaan asuntomarkkinoiden tilanteesta ja pohtivat tapoja selättää haasteet sekä luoda huomisen menestys.

Panelisteina toimivat kiinteistönvälitysalan ammattilaiset:

– Pasi Aalto, RE/MAX Finland
– Mika Laurikainen, Kiinteistömaailma Oy
– Jockum Andersin, Aktia Kiinteistönvälitys Oy
– Jussi Mannerberg, Suomen Kiinteistönvälittäjät SKVL ry
– Lasse Palovaara, OP Koti
– Jukka Rantanen, Sp-Koti
– Marina Salenius, Huoneistokeskus / Retta Group Oy

Alkusanoista vastasi Etuovi.comin asiakkuusjohtaja Ville Huhtamäki ja webinaarin kulkua luotsasi Kauppalehden toimittaja Veera Tegelberg.

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi: