Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Näy hakutuloksissa ja varmista kohteesi löydettävyys

Vuokraovi.com tiedote – vk 13 maaliskuu 2024

Kattavat kohdetiedot vaikuttavat positiivisesti kohteesi näkyvyyteen hakutuloksissa

Poimintoja 
markkinatilastoista

Kehuttu Asuntomarkkinat nyt ja huomenna -webinaari saa jatkoa to 25.4. klo 9.30–11

Kattavat kohdetiedot vaikuttavat positiivisesti kohteesi näkyvyyteen hakutuloksissa

Vuokrailmoituksesta löytyvät tiedot vaikuttavat suoraan siihen, millaisten hakujen tuloksiin ilmoitus nousee mukaan. 

Vuokra-asuntoa etsivä voi esimerkiksi käyttää hakukriteerinä asunnon kuntoa määritteleviä vaihtoehtoja. Tällöin hakutuloksiin nousee mukaan vain sellaiset ilmoitukset, joihin hakua vastaava kuntotaso on määritelty. Jos kuntoluokitus puuttuu kokonaan, ei kyseinen asuntoilmoitus nouse hakijan hakutuloslistalle lainkaan.

Sama toki koskee myös kaikkia muita hakukriteereitä. Hakutuloksiin nousevat vain ne kohteet, joiden tiedot vastaavat hakukriteereitäSiksi kohdetietojen täyttöön kannattaa käyttää aikaa.

Mieti millaisia hakukriteereitä alueesi vuokra-asuntoa etsivät voisivat käyttää ja varmista, että ilmoituksistasi löytyy kaikki tiedot kattavasti.

Muista myös, että kyselytutkimuksissamme korostuu toistuvasti kuvien merkitys. Kaikkiin ilmoituksiin toivotaan riittävästi laadukkaita sisäkuvia sekä pohjakuvaa.

Laadukas ilmoitus antaa positiivisen mielikuvan yrityksestäsi ja helpottaa asunnon etsijöitä, kun kaikki tiedot ovat valmiiksi saatavilla. Puuttuvat tiedot voivat pahimmillaan aiheuttaa suppeamman näkyvyyden kohteellesi. Kannattaa myös kokeilla, miten eri hakukriteerit vaikuttavat hakutuloksiin ja muokata kohdetietoja sen mukaisesti.

Vinkki: Kun olet päivittänyt kohteesi tietoja, hyödynnä Nousu-lisänäkyvyyttä, jolloin kohteesi saa uuden lähdön hakutuloslistan ensimmäisten tulosten joukossa ja herättää kiinnostuksen uudelleen.

Poimintoja markkinatilastoista

Asunnonvaihtajat ovat nyt liikkeellä, mikä näkyy Alma asumisen palveluiden ja medioiden korkeina kävijämäärinä:

Asunnonetsijöiden aktivoitumisesta kertoo myös uusien rekisteröityneiden käyttäjien määrän kasvu. Helmikuussa uusia rekisteröityneitä käyttäjiä tuli palveluun +7 % ja viikkojen 8–11 aikana + 9 % viime vuoden vastaaviin ajankohtiin verrattuna. Myös vahtimäärät olivat kasvusuunnassa niin helmikuussa +5  % kuin vk 8–11 aikana +11 % viime vuoden vastaaviin ajankohtiin verrattuna.

Yhteydenottojen määrät olivat helmikuussa +6 % kasvussa vuoden takaiseen ajankohtaan verrattuna, ja määrät ovat pysyneet korkealla tasolla myös maaliskuussa. Kohteita poistui helmikuussa +34 % enemmän ja +32 % enemmän vk 8–11 aikana kuin vastaaviin aikoihin vuonna 2023.

Lähde: eri ihmiset: Suomen virallinen internet-yleisöjen tavoittavuutta mittaava FIAM-mittaus vk 8–11/2024 keskiarvo; eri selaimet: Google Analytics vk 8–11/2024 keskiarvo; Vuokraovi.com helmikuu 2023, 2024, vk 8–11 2023, 2024

Mitä lukuja käytetään ja mistä ne kertovat?

Vain samalla tavalla mitatut luvut ovat keskenään vertailukelpoisia

Suomen virallinen
internet-yleisöjen mittaus FIAM mittaa eri ihmisten määrää verkkosivuilla, ja tuottaa vertailukelpoiset luvut eri medioiden käytöstä.

Analytiikkatyökalut
(kuten Google Analytics) mittaavat eri selainten (ei ihmisten) määrää verkkosivuilla. Luku on aina suurempi, sillä yksi ihminen käyttää samaa palvelua usein eri laitteilta/selaimilta.

Kerromme käyttämämme lähteet aina läpinäkyvästi, jolloin tiedät mitä lukuja voi vertailla keskenään.

Eri mittaustapoja hyödyntävien työkalujen 
(esim. FIAM ja Google Analytics) lukuja ei voi verrata keskenään.

Kehuttu Asuntomarkkinat nyt ja huomenna -webinaari saa jatkoa to 25.4. klo 9.30–11.00

Muun muassa näin viime vuoden osallistujat kuvailivat webinaaria:

Miltä markkinatilanne näyttää nyt Etuovi.comin ainutlaatuisen datan ja tuoreimman Markkinapulssi-kyselytutkimuksen perusteella? Entä miten tulokset näyttäytyvät kiinteistönvälittäjien arjessa? Mitä kannattaa ottaa huomioon juuri nyt?

Alma Asuminen yhteistyössä toimialan ammattilaisten kanssa järjestää nyt toista kertaa kevään kiinnostavimman paneelikeskustelun, jossa kiinteistönvälitysalan ammattilaiset jakavat ajatuksiaan asuntomarkkinoiden tilanteesta ja pohtivat tapoja selättää haasteet ja luoda huomisen menestys. Luvassa on suoraa puhetta, suoraan toimialalta.

Varaa reilu tunti aikaa kalenteristasi to 25.4.2024 klo 9.30 alkaen. Webinaarin kestoa venytetään tarvittaessa klo 11 asti, jotta kuulemme kaikki mielenkiintoiset puheenvuorot loppuun asti. Tätä et halua ohittaa! Webinaari on täysin veloitukseton.

Panelisteina toimivat kiinteistönvälitysalan ammattilaiset:

– Pasi Aalto, RE/MAX Finland
– Mika Laurikainen, Kiinteistömaailma Oy
– Jockum Andersin, Aktia Kiinteistönvälitys Oy
– Jussi Mannerberg, Suomen Kiinteistönvälittäjät SKVL ry
– Lasse Palovaara, OP Koti
– Jukka Rantanen, Sp-Koti
– Marina Salenius, Huoneistokeskus / Retta Group Oy

Alkusanoista vastaa Etuovi.comin asiakkuusjohtaja Ville Huhtamäki ja webinaarin kulkua luotsaa Kauppalehden toimittaja Veera Tegelberg. Nähdään webinaarissa!

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi: