Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Mistä koostuu toimiva verkkomainonta

Löydä oikea tapa toteuttaa yrityksesi mainontaa

Mainosaineistolla on erittäin suuri rooli verkkomainonnan toimivuudessa. Vain yksi vilkaisu voi kääntää tilanteen joko voitoksi tai tappioksi. Tämän vuoksi mainoksesi ydinviestin tulisi olla yhtä aikaa sekä selkeä että houkutteleva, jotta mainonnalle määrittelemäsi tavoitteet toteutuisivat mahdollisimman onnistuneesti.

Laadukas kuva, ydinviesti, selittävä teksti ja toimintaan ohjaava kehote yrityksen brändielementeillä höystettynä ovat yleensä riittävä sisältö toimivaan verkkomainokseen.

Tavoitat mahdollisimman monta silmäparia suunnittelemalla mainontasi sekä mobiili- että tietokonenäyttöön sopivaksi. Eri laitekoot tuovat visuaalisiin elementteihin eri mahdollisuuksia ja parhaimmillaan mainokset tukevat toisiaan.

Mainoskampanjasi tavoite määrittelee millaista mainosmuotoa kannattaa hyödyntää. Haluatko kasvattaa brändisi tunnettuutta vai onko yritykselläsi taktinen, myynnillinen kampanja ja siihen asetettu tietty tavoite? 

Brändimainonnassa olisi suositeltavaa käyttää mahdollisimman isoja mainospintoja ja panostaa brändin visualisointiin ja siihen, millaisen tunteen mainos herättää. Tehostekeinoina toimii hyvin esimerkiksi liikkuvan kuvan käyttö suurissa mainospinnoissa. 

Taktiseen mainontaan sopii sen sijaan pienempikin mainoskoko ja mainoksen yleisilme voi olla riisutumpi. Taktisessa mainoksessa tulisi olla hyvin selkeä viesti ja kehote toimintaan. Taktinen mainos tähtää puhtaasti
myyntiin tai tiettyyn, ennalta määriteltyyn tavoitteeseen.

Katso yllä olevasta lyhyestä videoklipistä tarkemmin mistä aineksista toimiva verkkomainos koostuu. Mukana on myös selkeitä esimerkkejä erilaisista toimivista (ja ei niin toimivista) mainosratkaisuista. Videoklippi on otettu Digimainonnan ABC -webinaarista, jonka pääset katsomaan kokonaisuudessaan täältä. 

Suosittelemme myös lataamaan Digimainonnan ABC -oppaan kokonaisuudessaan koneellesi. Opas on täysin veloitukseton ja pystyt lataamaan sen itsellesi kätevässä pdf-muodossa. Oppaasta löydät lisää tietoa myös toimivasta verkkomainonnasta (Digimainonnan ABC s. 12). Opi kaikki mitä digimainonnasta tällä hetkellä tulee tietää – helposti luettavassa muodossa!

Me autamme toimivan mainonnan suunnittelussa ja toteutuksessa

Mediaympäristöllä on väliä mainonnan suunnittelussa

Mainoksen toimivan aineiston lisäksi yksi tärkeä osa mainonnan suunnittelua ja erityisesti sopivien mainoskanavien valintaa on huomioida ympäristö, jossa mainontasi näkyy. Luotettavaksi koettu mediaympäristö luo ns. halo-efektin sivustolla näkyville mainoksille – laadukkaassa mediassa oleva mainos koetaan myös useammin laadukkaaksi, jolloin mainonnan teho paranee. Käy lukemassa mediaympäristön vaikutuksista sekä asiakaslupauksestamme mainostaja-asiakkaillemme tarkemmin täältä. 

Tarjoamme kattavan valikoiman mainosratkaisuja asiakkaillemme – aina laadukkaassa ympäristössä. Tutustu tarjontaamme tarkemmin:

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi:

Tutustu myös muihin artikkeleihimme