Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Näin helpotat asunnon ostoa sähköisesti

Keinoja on monia ja luovuus kannattaa

Kun koko maailma on poikkeustilassa ja liikkumista rajoitetaan, tuovat sähköiset palvelut suurta helpotusta asioiden hoitoon. Erityislaatuiset tilanteet onneksi ruokkivat myös luovuutta, kun totutuista rutiineista ja käytännöistä on pakko luopua. 

Kokosimme vinkkejä kuinka pystyt helpottamaan asunnon ostoa sähköisillä toiminnoilla ja palvelemaan asiakkaitasi erinomaisesti ilman ylimääräisiä tapaamisia.

1. Panosta sähköiseen myynti-ilmoitukseen

Myynti-ilmoitusten etsintä ja selaaminen verkossa on jo normi, mutta nyt jos koskaan myynti-ilmoituksen sisällön tärkeys korostuu. Kokosimme maaliskuun alun uutiskirjeeseen oleellisimmat toiminnot, joita kuluttajat käyttävät palvelussamme myynti-ilmoitussivulla ollessaan. Panosta vähintään niihin. Pääset katsomaan myynti-ilmoituksen käytetyimmät toiminnot täältä. 

Nykyisin on onneksi helppo lähettää asunnosta kiinnostuneille henkilöille sähköpostitse asuntoon liittyviä lisätietoja, kuten esitteitä ja muita dokumentteja .

Huomioi myös, että olet lisännyt myynti-ilmoitukseen selkeästi tiedon siitä millä tavoin sinut tavoittaa. Esimerkiksi yksityisesittelyn varaaminen käy helposti myynti-ilmoituksen yhteydenottolomakkeen kautta. Varmista vielä, että yhteydenotot ohjautuvat sellaiseen sähköpostiosoitteeseen, jota seurataan säännöllisesti.

2. Mahdollista asuntoon tutustuminen verkossa

Mitä paremmin myytävää asuntoa pystyy tuomaan esiin verkon välityksellä sitä paremmin asunnonetsijä pystyy arvioimaan olisiko valmis etenemään yksityiseen näyttöön ja lopulta tarjouksentekoon ja kauppaan. 

Avainasemassa ovat:

1. Laadukkaat kuvat – kuvia selataan myynti-ilmoituksissamme erittäin ahkerasti. Panosta laadukkaisiin, valoisiin vaakakuviin. Karsi kaikki ylimääräinen tavara ympäristöstä kuvien oton ajaksi. Ota mielummin liikaa kuin liian vähän kuvia asunnosta, asunnon ulkopuolelta ja lähiympäristöstä (etenkin jos lähiympäristössä on jotain erityistä, joka voisi vakuuttaa asunnonetsijän).

2. Videokierros asunnosta – video auttaa hahmottamaan asuntoa jo paljon paremmin kuin pelkät kuvat. Videon toteutuksen voi tehdä ammattilainen, mutta kannattaa myös miettiä onnistuisiko esittelyvideo vaikkapa toimiston omin voimin. Tutki erilaisia videototeutuksia netistä ja löydät varmasti tyylin, joka sopisi juuri sinun toimistollesi parhaiten. Ole rohkea ja kokeile!

3. Virtuaali- eli 3D-esittelyt asunnosta – virtuaaliesittely antaa parhaiten kuvan siitä, millainen asunto kokonaisuudessaan on. Se on lähimpänä todellista asuntoesittelyä ja tuo asunnon tunnelman kotisohvalle. Virtuaaliesittelyn lisääminen myynti-ilmoitukseen on helppoa – lisää vain virtuaaliesittelylinkki sille varattuun kenttään joko sopimusasiakaspalvelussa tai ainestonsiirtotoimittajasi järjestelmässä. Muistathan mainita virtuaaliesittelyn myös ilmoituksesi esittelytekstissä.

4. LIVE Etäesittelyt asunnosta – LIVE Etäesittelyssä kiinteistönvälittäjä tai rakennusliikkeen myyjä pitää asuntoesittelyn, joka näytetään netissä reaaliaikaisena suoratoistona. Asuntoesittelyyn voi näin osallistua omalta tietokoneelta, älypuhelimelta tai tabletilta, ilman paikan päälle menemistä. Etäesittelyyn voi osallistua monta ihmistä kerralla (vertaa yleisnäyttö), tai voit myös tarjota mahdollisuuden etäesittelyyn pienemmälle katsojakunnalle (vertaa yksityisnäyttö). Katso tarkempia ohjeita LIVE Etäesittelyistä täältä.

3. Hyödynnä sähköisiä allekirjoituksia

KIVI Kiinteistönvälitysjärjestelmämme sähköiset asioinnit tarjoaa eKIVI. Hyödynnä sähköisiä allekirjoituksia toimeksiantosopimusten, selostusliitteiden ja ostotarjousten kanssa. Näin kaikki osapuolet voivat hoitaa oman osuutensa vaikkapa omalta kotisohvalta – ajasta ja paikasta riippumatta.

Käytettyjen asuntojen kaupat pystyy myös hoitamaan sähköisesti DIASin kautta. Oletko jo tutustunut menestystarinaamme BO, Tampereen ensimmäisestä sähköisestä asuntokaupasta? Entä onko artikkeli kuluttajien kokemuksista sähköisessä asuntokaupasta ollut lukulistallasi? Pystyt hankkimaan valmiuden sähköisiin asuntokauppoihin olemalla yhteydessä DIASin asiakaspalveluun.

eKIVI tarjoaa nykyisin mahdollisuuden myös sähköiseen varainsiirtoveroilmoituksen tekoon! Mikäli asiasta herää esiin kysymyksiä tai sinulla ei vielä ole käytössä sähköistä eKIVI-versiota ja haluat vaihtaa siihen, voit olla yhteydessä KIVIn asiakastukeen: kivi@almamedia.fi tai Petri Salmeen: petri.salmi@almamedia.fi, p. 050 438 1001.

Jotta toiminta ei kuitenkaan menisi liian kasvottomaksi, voit esimerkiksi tehdä videotervehdyksen tai järjestää videotapaamisen asuntokaupan osapuolten kesken. Luovuus on valttia ja asiakkaasi varmasti arvostavat ekstrapanostustasi!

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi:

Tutustu myös muihin artikkeleihimme