Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Kohdennettu mainonta

Saavuta haluamasi yleisö helposti ja tehokkaasti

Mainonnan kohdennus

Digimainonnan ehdoton vahvuus on mainonnan kohdennettavuus mahdollisimman relevantille yleisölle. Kun markkinointi kohdistuu oikeaan yleisöön, tuottaa se yleensä myös parempia tuloksia.

Digimainontaa voi kohdentaa monin tavoin, mutta olennaisinta on, kenet sinä mainostajana haluat tavoittaa. Kohdennusta mietittäessä on tärkeää myös huomioida yleisön koko. Liian pieni yleisö jättää viestisi tavoittavuuden vaatimattomaksi, ja liian suuri yleisö taas tuo haastetta mainonnan viestin suunnitteluun mahdollisimman puhuttelevaksi ja vaikuttavaksi.

Mainonnan viestin tulisi aina olla mietitty siten, että se puhuttelee haluttua ja valittua kohdeyleisöä.

Teknisesti katsottuna kohdentaminen perustuu mainontaa näyttävien verkkopalveluiden rakenteeseen ja toimintaan, käyttäjän selailusta tallennettavaan dataan tai itse laitteeseen, jolla verkkoa selataan. Laitteeseen liittyviä kohdennusvalintoja on useita, mutta olennaisimmat ovat laitteen tyyppi ja sijainti. 

Laitteen tyyppi määrittelee sen näkyykö mainos tietokoneella, puhelimella vai tabletilla. Laitteen sijainnilla voidaan taas määrittää millä alueella olevia ihmisiä halutaan tavoittaa. Kannattaa huomioida, että alueellinen kohdennus voidaan määritellä myös käyttäjän tekemän valinnan perusteella. Jos käyttäjä esimerkiksi etsii asuntoa tietyltä alueelta, voidaan mainonta kohdentaa tehdyn valinnan perusteella.

Katso yllä olevasta lyhyestä videoklipistä tarkemmin mitä kohdentaminen tarkoittaa ja miten sitä voi hyödyntää. Videoklippi on otettu Digimainonnan ABC -webinaarista, jonka pääset katsomaan kokonaisuudessaan täältä. 

Suosittelemme myös lataamaan Digimainonnan ABC -oppaan kokonaisuudessaan koneellesi. Opas on täysin veloitukseton ja pystyt lataamaan sen itsellesi kätevässä pdf-muodossa. Oppaasta löydät lisää tietoa myös kohdentamisesta (Digimainonnan ABC s. 10). Opi kaikki mitä digimainonnasta tällä hetkellä tulee tietää – helposti luettavassa muodossa!

Me autamme toimivan mainonnan
suunnittelussa ja toteutuksessa

Myös mediaympäristö vaikuttaa mainonnan toimivuuteen

Kohdentamisen lisäksi yksi tärkeä osa mainonnan suunnittelua ja erityisesti sopivien mainoskanavien valintaa on huomioida ympäristö, jossa mainontasi näkyy. Luotettavaksi koettu mediaympäristö luo ns. halo-efektin sivustolla näkyville mainoksille – laadukkaassa mediassa oleva mainos koetaan myös useammin laadukkaaksi, jolloin mainonnan teho parannee. Käy lukemassa mediaympäristön vaikutuksista sekä asiakaslupauksestamme mainostaja-asiakkaillemme tarkemmin täältä. 

Tarjoamme kattavan valikoiman mainosratkaisuja asiakkaillemme – aina laadukkaassa ympäristössä. Tutustu tarjontaamme tarkemmin:

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi:

Tutustu myös muihin artikkeleihimme