Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Yhä useampi kokee sopivan vuokra-asunnon löytymisen hankalana

Asunnonvaihtoaikeet ovat pysyneet korkealla

Vuokraovi.com tiedote – vk 15 huhtikuu 2022

Poimintoja markkinatilastoista*

Maaliskuussa näytti jatkuvan mielenkiintoinen ilmiö, jossa asunnonvaihtoaikeet ovat pysyneet korkealla ja tarjontaa on reilusti, mutta asunnon etsijät kokevat sopivan vuokra-asunnon löytymisen hankalaksi. Tilanne käy ilmi myös uusimmasta Markkinapulssi tutkii -kyselymme tuloksista, joiden mukaan yhä useampi kokee sopivan asunnon löytämisen hankalaksi. Löytämisen kokee erityisen hankalaksi  4-5h+k kokoista etsivät, mutta myös jo 3h+k kokoista etsivät.

Yhteydenottojen määrä on pysynyt hyvin samalla tasolla kuin vuosi sitten maaliskuussa. Edelliseen kuukauteen verrattuna (2/2022) yhteydenottoja lähetettiin +18 % enemmän. Uusia rekisteröityneitä käyttäjiä oli maaliskuussa +27 % vuoteen 2019 verrattuna. Kohteiden määrä on pysynyt korkealla, mutta myös poistuneita kohteita oli maaliskuussa +23 % enemmän vuoden takaiseen ajankohtaan verrattuna.

* Kaksi viimeisintä vuotta ovat olleet kaikinpuolin poikkeuksellisia, mikä näkyy myös markkinatilastoissa. Tämän vuoksi olemme päättäneet verrata nykyisiä tilastoja mahdollisuuksien mukaan myös edelliseen normaaliin, eli vuoden 2019 lukuihin. Näin saamme realistisemman kuvan nykytilanteesta. Seuraamme markkinatilannetta edelleen herkillä antureilla Venäjän hyökkäyksen myötä.

Lähde: Vuokraovi.com maaliskuu 2019 vs. maaliskuu 2022

Kyselymme kertoo: Suurimmalla osalla Venäjän hyökkäys ei vaikuta asunnonvaihtosuunnitelmiin

Suurin osa kyselyymme vastanneista jatkaa asunnonvaihtosuunnitelmiaan normaalisti myös nykyisessä tilanteessa. Yhä useampi vastasi myös olevansa valmis asunnonvaihtoon heti sopivan kohteen löydyttyä.

Katso millä tavalla Venäjän hyökkäys ja sen seuraukset vaikuttavat asunnonvaihtoon ja sen eri vaiheissa toimimiseen.

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi: