Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Vuokrailmoituksen esittelytekstiltä toivotaan napakkuutta, rehellisyyttä ja kattavuutta

Vuokraovi.com Digitaalinen vuokrausprosessi tutkimus tulokset (6/2021)

Vuokrailmoituksen kuvilla ja niiden järjestyksellä on väliä, mutta myös esittelytekstillä on suuri merkitys, jotta ilmoitus koetaan hyvänä. Kysyimme vuokra-asuntoa etsiviltä minkä pituisen esittelytekstin, ja mitä tietoja he haluaisivat nähdä kiinnostavan ilmoituksen yhteydessä.

Suurin osa vastaajista oli sitä mieltä, että yhden kappaleen pituinen, olennaiset asiat sisältävä kuvaus asunnosta olisi paras esittelytekstin muoto. Kolmannes vuokra-asunnon etsijöistä, sen sijaan oli sitä mieltä, että hyvä esittelyteksti koostuu monen kappaleen pitkästä ja kattavasta kuvauksesta, joka kertoo asunnon lisäksi myös taloyhtiöstä ja lähialueesta.

Itse ilmoitustekstin sisällöltä toivottiin selkeyttä, rehellisyyttä ja kattavuutta. Hyvältä ilmoitukselta odotetaan olennaisia tietoja asunnosta, sen vuokrauksesta sekä taloyhtiöstä – niin kattavasti, että perustietoja ei tarvitse kysyä erikseen ja tietojen perusteella pystyy saamaan riittävän hyvän kuvan siitä, olisiko kyseinen asunto itseä kiinnostava ja sopiva omien mahdollisten ehtojen mukaisesti. Myös asunnon mahdollisista puutteista tai huonoista puolista toivotaan rehellistä tietoa. Tämän lisäksi vastaajat toivovat vuokrailmoituksen sisältävän pohjakuvan, laadukkaita ja tuoreita sisäkuvia kaikista huoneista sekä kuvia talon ulkopuolelta.

Hyvän ilmoituksen muistilista:

Luitko jo artikkelimme siitä, minkä kuvan asunnosta vuokra-asuntoa etsivät haluaisivat nähdä heti hakutulossivulla, ja missä järjestyksessä itse ilmoituksen kuvat haluttaisiin nähdä? Tutustu artikkeliin täällä >

Haluaisitko kuulla tarkempia tutkimustuloksia? Ota yhteyttä myyntiimme > 

Artikkelin tulokset käyvät ilmi uusimmasta laajasta Vuokraovi.com Digitaalinen vuokrausprosessi –tutkimuksestamme, joka toteutettiin kesäkuussa 2021. Kysely toteutettiin pop up -tutkimuksena, johon vastasi 
1 506 Vuokraovi.comin satunnaisesti poimittua kävijää. Edellinen vastaava tutkimus tehtiin kaksi vuotta sitten 2019.