Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Asunnon vuokraus etänä olisi suurimmalle osalle ainakin harkittava vaihtoehto

Vuokraovi.com Digitaalinen vuokrausprosessi tutkimus tulokset (6/2021)

Uusimme Vuokraovi.com Digitaalinen vuokrausprosessi -tutkimuksemme kesäkuussa 2021. Kysely toteutettiin pop up -tutkimuksena, johon vastasi 1 506 Vuokraovi.comin satunnaisesti poimittua kävijää. Edellinen vastaava tutkimus tehtiin kaksi vuotta sitten 2019.

Selvitimme tutkimuksessa muun muassa suhtautumista asunnon vuokraamiseen ilman paikan päällä käymistä. Suurin osa vastaajista (76 %) on vähintään tietoisia mahdollisuudesta vuokrata asunto ilman paikan päällä käymistä ja 17 % kertoi vuokranneensa asunnon kyseisellä tavalla. Sekä tietoisuus mahdollisuudesta että jo tapahtunut vuokraus ilman paikan päällä käymistä olivat kasvaneet edellisen tutkimuksen tuloksiin verrattuna.

Kun kysyimme halukkuutta vuokrata asunto ilman paikan päällä käymistä, vastasi 70 % olevansa ainakin ehkä valmis kyseiseen vuokratapaan. 

Valmiimpia olisivat:

Tilanteissa, joissa asuntoa ei mentäisi katsomaan paikan päälle, haluttaisiin asuntoon tutustua video-, virtuaali- ja etäesittelyjen avulla. Vain 16 % vastaajista sanoi, että pelkät valokuvat ja asunnosta annetut tiedot riittävät. Tärkeimmät tiedot vuokra-asuntoilmoituksessa ovat kuitenkin sisäkuvat, pohjakuva, tiedot vuokrasta ja mitä se sisältää, tiedot asunnon kunnosta ja vuokrasopimuksen ehdot.

Tulevaan vuokranantajaan haluttaisiin mieluiten olla yhteydessä sähköpostilla, soittamalla tai WhatsApp/tekstiviestillä. WhatsApp/tekstiviesti olisi mieleinen tapa erityisesti alle 35-vuotiaille. Myös videopuhelua käytettäisiin nyt mieluummin kuin kaksi vuotta sitten.

Haluaisitko kuulla tarkempia tutkimustuloksia? Ota yhteyttä myyntiimme >