Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Vuokrasopimus ollaan valmiita tekemään myös poikkeustilanteessa

Markkinapulssi tutkii - kyselyn tulokset (vko 18/2020)

Selvitimme jälleen käyttäjäkyselyllä, kuinka valmiita vuokra- tai asumisoikeusasunnon hankintaa suunnittelevat ovat etenemään asunnonvaihtopolulla nyt poikkeustilanteessa. Ensimmäinen kysely toteutettiin viikolla 16 ja toinen viikolla 18. Toiseen kyselyyn vastasi 1 065 Vuokraovi.comin satunnaisesti poimittua kävijää 29.4.-4.5.2020.

Vastaajista 78 % suunnitteli vuokra-asunnon ja 8 % asumisoikeusasunnon hankkimista. Tulosten perusteella isolle osalle asunnon hankinta on edelleen ajankohtaista heti kun oikea asunto löytyy, myös nykyisessä poikkeustilanteessa.

Milloin asunnon hankkiminen on sinulle ajankohtaista?

Vastaajat: vuokra- tai asumisoikeusasunnon hankintaa suunnittelevat, n=849/1209

Tulosten perusteella suurin osa asunnonetsijöistä on edelleen valmis etenemään asunnonvaihdossa myös poikkeustilanteessa. Asunnon hankintaa suunnittelevat ovat jatkaneet asunnon etsimistä vähintään entiseen tapaan (78 %) ja vain 12 % ei halua tutustua kiinnostavaan asuntoon tarkemmin joko yksityis- tai etäesittelyssä. Vuokra-asuntoa etsivistä 71 % on valmis tekemään vuokrasopimuksen myös poikkeustilanteessa, vain 15 % ei ole nyt valmis tekemään vuokrasopimusta. Asumisoikeusasuntoa etsivistäkin vain 27 % ei ole nyt valmis tekemään asumisoikeussopimusta.

Mieti, onko poikkeustilanne vaikuttanut kohdallasi tapaan, jolla toimit asunnonvaihdon eri vaiheissa. Miten toimit nykyisessä poikkeustilanteessa?

Asunnon etsiminen

Vastaajat: vuokra- tai asumisoikeusasunnon hankintaa suunnittelevat, n=849/1209


Asuntoesittelyyn osallistuminen

Vastaajat: vuokra- tai asumisoikeusasunnon hankintaa suunnittelevat, n=849/1209

 

Vuokrasopimuksen tekeminen

Vastaajat: vuokra-asunnon hankintaa suunnittelevat, n=833/119

 

Asumisoikeussopimuksen tekeminen

Vastaajat: asumisoikeusasunnon hankintaa suunnittelevat, n=86/134