Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Vuokraovi.com tutki: Asuntojen live stream -esittelyt kiinnostavat asunnonetsijöitä

Asunnonetsijät jatkavat etsintöjään poikkeustilanteessakin

Vuokraovi.com tiedote – vk 13 maaliskuu 2020

Tuore tutkimus kertoo: vuokra- tai asumisoikeusasuntoa etsivät osallistuisivat live stream -asuntoesittelyyn

Vuokraovi.com seuraa nyt erityisen tarkasti markkinoita ja palvelun käyttöasteita vallitsevan poikkeustilanteen aikana. Tavoitteenamme on tehdä kaikkemme, jotta voimme auttaa asiakkaitamme läpi haastavien aikojen.

Palvelumme tavoittaa pienestä notkahduksesta huolimatta edelleen eniten aktiivisia asunnonetsijöitä eivätkä vuokra- tai asumisoikeusasunnon etsijät ole lopettaneet sopivan asunnon etsintää poikkeustilanteessakaan.

Pyrimme kehittämään palvelua nyt erityisen ketterästi, jotta voisimme reagoida muuttuviin tarpeisiin ja tuoda niin asiakkaillemme kuin palvelumme käyttäjille uusia tapoja tutustua asuntoon turvallisesti ilman ylimääräisiä tapaamisia. 

 

Tämän vuoksi teimme tutkimuksen, jossa kysyimme vuokra- tai asumisoikeusasuntoa etsiviltä olisivatko he kiinnostuneita osallistumaan live stream -asuntoesittelyihin, joissa asuntoa esitellään netin välityksellä suoratoistona reaaliaikaisesti. Tutkimukseen osallistui lähes 700 asunnonetsijää.

Asuntoesittelyyn voisi siis osallistua joko älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen välityksellä ja esittelijältä voisi vielä kysyä chatin kautta tarkentavia kysymyksiä tai pyytää näyttämään jotakin paikkaa vielä tarkemmin.

Jopa 80 % asuntoa etsivistä osallistuisi, ja 15 % mahdollisesti osallistuisi live stream -asuntoesittelyihin. Annettujen vapaiden kommenttien perusteella kiinnostus ylittäisi myös vallitsevan poikkeustilanteen – moni koki live stream -esittelyn helpottavan asuntoon tutustumista etenkin tilanteissa, jossa asuntoa etsitään toiselta paikkakunnalta.

47 % tutkimukseen osallistuneista vuokra- tai asumisoikeusasuntoa etsivistä kertoi uuden asunnon hankinnan olevan ajankohtaista heti, kun sopiva kohde löytyy, myös vallitsevassa poikkeustilanteessa. 

Tutkimuksen valossa Vuokraovi.comissa selvitetään nyt mahdollisuutta lisätä live stream -asuntoesittelyjen ajankohdat ja linkit kohdesivuille sekä listasivulle. Olisiko live stream -asuntoesittelyjen pitäminen sinun yrityksessäsi mahdollista?

Suosittelemme edelleen panostamaan myös kuva, video- ja virtuaalimateriaalien lisäämiseen vuokra- ja asumisoikeusasuntojen ilmoituksiin, jotta asuntoon tutustuminen olisi mahdollista ilman ylimääräisiä tapaamisia.

Sisältö pähkinänkuoressa:

– Vuokraovi.com seuraa nyt erityisen tarkasti markkinatilannetta ja palvelun käyttöasteita.

– Vuokra- ja asumisoikeusasuntoa etsivät ovat poikkeustilanteesta huolimatta tosissaan liikenteessä.

– Live stream -asuntoesittelyihin osallistuisi suurin osa vuokra- tai asumisoikeusasuntoa etsivistä.

– Keskity laadukkaaseen vuokrailmoitukseen: hyödynnä kuvien lisäksi myös video- ja virtuaaliesittelyä. Video- ja virtuaaliesittelyjen linkit voit syöttää Vapaavalintaiset lisätiedot -osion lisätietolinkkeihin.

 

Lisää aiheesta:

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi: