Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Kevät näkyy Vuokraovi.comissa

Asunnonetsijät tosissaan liikenteessä

Vuokraovi.com tiedote – vk 17 huhtikuu 2020

Sisältö pähkinänkuoressa:

Poimintoja markkinatilanteesta

 

Poimintoja markkinatilanteesta

Vuokraovi.comin käyttäjämäärä oli viime viikolla kaikkien aikojen toiseksi suurin. Palvelussamme vieraili viime viikolla 12 % enemmän käyttäjiä kuin edellisellä viikolla ja 40 % enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna (vk 16/2019 oli pääsiäisviikko). Etuovi.com ja Vuokraovi.com tavoittivat yhdessä viime viikolla huikeat 1,43 miljoonaa käyttäjää. Kevään pöhinä näyttää alkaneen poikkeustilanteesta huolimatta.

Yhteydenottoja lähetettiin 13 % enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Asunnonetsijöiden luotto Vuokraovi.comiin on suuri – asuntoja etsitään kiivaasti ja tarjonta on nyt ennätyksellisen runsasta. Kirjoitimme vuokra-asuntomarkkinan tilanteesta myös vuokra-asunnon etsijöille Etuovi-blogissa.

Tuore käyttäjäkysely kertoo – Asunnonetsijät eivät pysähdy poikkeustilanteessakaan

Teimme hiljattain Vuokraovi.comin käyttäjille kyselytutkimuksen, jossa tarkastelimme ensisijaisesti poikkeustilanteen vaikutuksia asunnonetsintään ja asunnonvaihtoon vuokra- tai asumisoikeusasunnon hankintaa suunnitteleville.

 

Tulokset kertovat, että suurin osa on jatkanut asunnon etsimistä vähintään entiseen tapaan (80 %) ja on valmis myös osallistumaan yksityis- tai etäesittelyyn (67 %). Vain kuusi prosenttia kertoi lykkäävänsä asunnon hankintaa poikkeustilanteen jälkeiseen aikaan.

Vuokra-asuntoa etsivistä 69 % on valmis tekemään vuokrasopimuksen ja asumisoikeusasuntoa etsivistä 54 % on valmis tekemään asumisoikeussopimuksen.

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi: