Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Vuokramarkkinoiden kuumin sesonki on nyt
– varmista toimintasi sujuvuus myös lomakautena

Vuokraovi.com tiedote – vk 24 kesäkuu 2021

Poimintoja markkinatilastoista

Kesä on perinteisesti vilkasta aikaa vuokramarkkinoilla, eikä tämä vuosi ole poikkeus. Vuokraovi.comin kävijämäärät ovat olleet korkealla tasolla ja kesän kuumin sesonki on vasta aluillaan. 

Uusia rekisteröityneitä käyttäjiä tuli palveluumme toukokuussa +11 % enemmän ja uusia vahteja tehtiin jopa +55 % enemmän viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Tarjontakin on jatkunut kovana – toukokuussa palveluumme tuli uusia kohteita +34 % enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna. Tarjonnan suuri määrä vaikuttaa myös vuokra-asuntoa etsivien hakukäyttäytymiseen. Kun uusia vuokra-asuntoja tulee tasaisesti markkinoille, voi sopivan asunnon etsintä olla rennompaa – samasta asunnosta ei välttämättä ole yhtä kovaa kilpailua eikä uusia vuokrakohteita tarvitse tarkkailla yhtä usein kuin tilanteessa, jossa tarjonta on niukempaa. 

Tämä tarkoittaa myös sitä, että vuokralaisen löytymiseen täytyy nyt panostaa hieman enemmän ja varmistaa, että vuokrailmoitukset ovat laadukkaita.

Lähde: Vuokraovi.com toukokuu 2021 vs. toukokuu 2020.

Lomailijan muistilista

Kokosimme nopean muistilistan, jotta voit kiireisestä sesongista huolimatta vaihtaa rennosti vapaalle kesäloman viettoon. Muistathan, että asiakastukemme palvelee normaalisti koko kesän: arkisin klo 10 -16 asiakastuki@vuokraovi.com,  010 665 5505. 

Sovi selkeät pelisäännöt tuurauksesta kollegojesi kanssa. Miten esimerkiksi yleisen sähköpostiosoitteen seuranta hoidetaan lomien ajan?

Aseta sähköpostiisi poissaoloviesti ja siirrä puhelusi paikalla olevalle kollegalle. Kerro viestissä myös tuuraajasi yhteystiedot ja lomasi kesto.

Vaihda aktiivisille vuokrailmoituksille tuuraajasi yhteystiedot ja muista ohjata kaikki yhteydenotot osoitteeseen, jota seurataan aktiivisesti läpi lomakauden.

Varmista, että tuuraajallasi on käyttäjätunnukset ja pääsy tarvittaviin työkaluihin. Ethän kuitenkaan luovuta omia tunnuksiasi kenellekään tietoturvan säilyttämiseksi! 

Varmista näkyvyytesi parhaimman sesongin aikana

Vuokra-asunnon etsijöitä on kesäaikaan liikkeellä runsaasti, mutta sopivan vuokralaisen löytyminen saattaa silti olla hieman pidempiaikainen prosessi, sillä vuokrattavia kohteita on nyt enemmän tarjolla kuin aikoihin. 

Kun vuokrakohteita on paljon tarjolla, tulisi erottautumiseen satsata ihan eri tavalla. Entä jos panostaisit verkkomainontaan ja rakentaisit samalla positiivista mielikuvaa yrityksestäsi?

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi: