Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Vilkas vuodenalku Vuokraovi.comissa

Tee laadukkaista ilmoituksista vuoden 2021 teema

Vuokraovi.com tiedote – vk 3 tammikuu 2021

Sisältö pähkinänkuoressa:

Poimintoja markkinatilastoista

Poimintoja markkinatilastoista

Viime vuosi päättyi pirteästi joulun pyhistä huolimatta. Uusia kohteita tuli palveluun reilusti ja käyttäjät jatkoivat uuden asunnon etsintää joulun kiireiden keskellä. Tämä näkyy mm. siinä, että yhteydenottoja lähetettiin joulukuussa jopa 25 % enemmän kuin samaan aikaan edellisenä vuonna. 

Myös vuodenvaihteen jälkeisten ensimmäisten tammikuun päivien aikana näyttää siltä, että vuokra-asuntojen haku on alkanut eloisasti. Ensimmäisen viikon käyttäjämäärät olivat +15 % nousussa ja yhteydenottoja lähetettiin huikeat +29 % enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna. Tammikuun tarkempia tilastoja tuomme esiin helmikuun uutiskirjeessämme.

Lähde: Käyttäjät, Google analytics vk 1 2021 vs. 2020; yhteydenotot, Vuokraovi.com vk 1 2021 vs.2020

Pikakatsaus joulukuuhun 2020:

Lähde: Vuokraovi.com joulukuu 2020 vs. joulukuu 2019.

Näin luot vuokra-asunnonetsijää parhaiten palvelevan ilmoituksen

Kysyimme uusimmassa Vuokra-asumisen tutkimuksessamme tärkeimpiä vuokra-asunnon valintaperusteita. Yleisellä tasolla valintaan vaikuttavat eniten vuokran suuruus, asunnon kunto, sopiva koko, hyvät liikenneyhteydet ja pohjaratkaisu

Jaottelimme valintaperusteet vielä erikseen asuntoon & taloyhtiöön, asuinalueeseen sekä vuokrasopimukseen liittyviin valintaperusteisiin, ja teimme kaikista erilliset TOP 5 -listat.

Ota listat käyttöösi seuraavien vuokrailmoitusten laatimisen yhteydessä ja huolehdi, että tärkeimpinä pidetyt seikat tulevat selkeästi ja laadukkaasti esille ilmoituksessasi. Kuvat kertovat monista asioista parhaiten, joten panosta lisäksi niihin. Kun tärkeimpiin asioihin on panostettu ilmoitusta laadittaessa, palvelee vuokrailmoitus asunnonetsijää kaikista parhaiten.

TOP 5 vuokra-asunnon valintaperusteet

Asuntoon ja taloyhtiöön 
liittyen

Asuinalueeseen liittyen

Vuokrasopimukseen liittyen

Lähde: Vuokraovi.com Vuokra-asumisen tutkimus 2020. Vastaajat: etsii vuokra-asuntoa itselleen/perheelleen, n=1091

Muista TOP 5 -listat myös silloin kun vuokrailmoituksesi on ollut jo hetken aikaa Vuokraovi.comissa, mutta vuokralaista ei ole vielä löytynyt. Katso tuolloin ilmoituksesi tiedot läpi uusin silmin ja hyödynnä tehtyjen muutosten jälkeen Nousu-lisänäkyvyyttä. Nousulla saat kohteellesi uuden lähdön hakutuloslistalla ja herätät kiinnostuksen uudelleen.

Vinkki! Jos vuokraustoiminta ei ole yrityksellesi pääasiallista toimintaa, voit käydä kurkkaamassa Vuokralaskuristamme vinkkejä vuokrahinnoitteluun. Vuokralaskurin käyttö vaatii kirjautumisen Omavuokraovi-osioon.

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi: