Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Uusin kävijäprofiilitieto paljastaa Vuokraovi.comin tyypillisen käyttäjän

Vuokraovi.com tiedote – vk 19 toukokuu 2021

Sisältö pähkinänkuoressa:

Poimintoja markkinatilastoista

Poimintoja markkinatilastoista

Vuokraovi.comin käyttäjämäärät pysyivät huhtikuussa korkealla tasolla ja käyttäjiä oli lähes yhtä paljon kuin samaan aikaan viime vuonna. Korkea kysyntä heijastuu myös huhtikuun yhteydenottojen (+6 %), uusien rekisteröityneiden käyttäjien (+ 26 %) ja tehtyjen uusien vahtien (lähes tuplasti enemmän) kasvuun viime vuoden huhtikuuhun verrattuna. 

Myös tarjonta lähti viime vuoden keväällä hurjaan kasvuun ja on pysynyt korkealla tasolla edelleen. Tarjonnan kasvun myötä sopivan asunnon löytyminen voi helpottua, jolloin tarjonnan selailua ei välttämättä tarvitse tehdä yhtä usein kuin tilanteessa, jossa vuokrakohteita on niukemmin tarjolla. Nyt on erityisen tärkeä erottautua laadukkailla ja informatiivisilla ilmoituksilla.

Viime vuoden lukuihin verratessa on hyvä muistaa, että ensimmäiset koronarajoitukset ja hyvin poikkeuksellinen aika oli juuri alkanut. Palvelussamme tilanne näkyi mm. käyttäjämäärien hurjalla kasvuvauhdilla poikkeuksellisen aikaisessa vaiheessa vuotta. Huhtikuussa 2020 käyttäjämäärät lisääntyivät +24 % vuoden 2019 vastaavaan aikaan verrattuna. Koronavuosi vaikutti myös tarjonnan poikkeuksellisen jyrkkään kasvuun kun uusia vuokrakohteita alkoi tulla vapaille markkinoille totuttua enemmän.

Lähde: Vuokraovi.com huhtikuu 2021 vs. huhtikuu 2020.

Vuokraovi.comin käyttäjät ovat useimmiten alempia toimihenkilöitä, opiskelijoita ja työntekijöitä

Oletko koskaan pohtinut millaisia palvelumme tyypilliset käyttäjät ovat? Tuoreet kävijäprofiilitiedot paljastavat, että Vuokraovi.comin tyypillinen käyttäjä on alle 45-vuotias nainen, joka asuu kaupungissa kahden tai yhden hengen taloudessa ja on joko alempi toimihenkilö, opiskelija tai työntekijä. Hän on myös keskimääräistä kiinnostuneempi sisustuksesta ja etsii jatkuvasti uusia ideoita kodin sisustamiseksi.

Vuokraovi.comin kävijäprofiilitiedot perustuvat Kantar TNS:n Mind Kuluttaja -tutkimukseen ja ne kuvaavat keskimääräisen viikon kävijäprofiilia verrattuna suomalaiseen väestöön.

Kokosimme tärkeimmät profiilitiedot graafeihin:

Lähde: Mind Kuluttaja tammi-joulukuu 2020, Kantar TNS Oy

Vuokraovi.com Nousu –Näin markkinoit vuokrailmoitustasi tehokkaasti –webinaarimme oli menestys

Huhtikuun lopulla pidetyn webinaarimme palaute oli positiivista ja erityistä kiitosta saimme kompaktista ja hyödyllisestä sisällöstä. Webinaari keskittyi konkreettisiin vinkkeihin miten ja milloin Vuokraovi.com Nousu -lisänäkyvyyttä kannattaa hyödyntää. 

Nousu parantaa ilmoituksesi sijaintia hakutuloslistalla ja sopii erityisen hyvin tilanteeseen, jossa vuokra- tai asumisoikeusasuntosi on ollut jo hetken aikaa vapailla markkinoilla, mutta uutta asukasta ei ole vielä löytynyt. Nousun avulla herätät myös uusien asunnonetsijöiden huomion tehokkaammin ja tavoitat lisää potentiaalisia vuokralaisia kohteellesi.

Sinäkin pääset nyt hyödyntämään webinaarin antia tallenteemme avulla! Varaa päivästäsi 20 min hetki ja katso tallenne vaikkapa kahvikupposen kera. Saat vinkkejä Nousu-lisänäkyvyyden hyödyntämiseen ja millaisilla toimenpiteillä ilmoituksesi erottuu massasta.

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi: