Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Syyt ostaa uudiskohde

Mitkä asiat vaikuttavat etsintään ja ostopäätökseen?

Etuovi.com toteutti viime vuoden marraskuussa kattavan Uudiskohdetutkimuksen, jonka tiedonkeruu tehtiin pop-up kyselynä Etuovi.comin kävijöille 21.-28.11.2019 välisenä aikana. Vastauksia kerättiin kaikkiaan 2 372.

 

Tutkimukseen vastanneet olivat pääasiassa ”ostohousut” jalassa liikenteessä, sillä vastaajista

Omistusasunnon ostoa suunnittelevista jopa 43 % kertoi oston olevan ajankohtaista heti, kun sopiva asunto vain löytyy. Omistusasuntoa etsivistä 6 % etsi ensisijaisesti uudiskohdetta ja 45 % etsi sekä uudiskohdetta että vanhaa asuntoa. Pelkästään vanhaa asuntoa etsi 49 %.

Uudiskohteista kiinnostutaan useimmiten järjestyksessä sijainti, asunto, taloyhtiö ja uudiskohdetta etsitään yleensä alle 10 km etäisyydeltä nykyisestä asunnosta. Uudiskohdetta etsitään yleisimmin vanhoilta asuinalueilta, jonne rakennetaan lähinnä yksittäisiä uudiskohteita. Varsinkin molempia etsivät hakevat uudiskohteitakin vanhoilta alueilta. Ensisijaisesti uudiskohteita etsivät hakevat uudiskohteita useammin vanhojen alueiden lisäksi myös uusilta alueilta.

Tärkeimmät syyt etsiä uudiskohdetta

Entä mitkä olivat tärkeimmät syyt, miksi asunnon ostoa suunnittelevat haluaisivat ostaa juuri uudiskohteen? Listasimme molempien vastaajaryhmien (ensisijaisesti uudiskohdetta etsivien ja sekä uudiskohdetta että vanhaa asuntoa etsivien) TOP-5 syyt valita uudiskohde:

TOP-5 vain uudiskohteita etsivät

TOP-5 molempia etsivät

Taloyhtiömuotoista vanhaa asuntoa ensisijaisesti etsivistä 42% oli miettinyt uudiskohdetta vaihtoehtona vanhalle asunnolle. Vanhaa asuntoa etsivät voisivat yleisimmin päätyä ostamaan uudiskohteen vanhan asunnon sijaan, jos uudiskohteen hinta ei olisikaan niin kallis suhteessa vanhaan asuntoon (kun huomioidaan vanhan asunnon korjausvelka yms.), juuri oikealle sijainnille rakennettaisiin uudiskohde tai jos sopivaa vanhaa asuntoa ei löytyisi.

Kuinka myynti-ilmoitus luodaan toimivaksi?

Etuovi.comin suuri kohdetarjonta palvelee asunnonetsijöitä erinomaisesti, mutta samalla se vaatii kohteen myynti-ilmoitukselta paljon. Myynti-ilmoituksen tiedot ovat avainasemassa myynnissä olevan asunnon, yrityksen sekä välittäjän mielikuvan rakennuksessa. Kuten tutkimuksessakin kävi ilmi: sopivaa asuntoa etsitään pitkään, jolloin asunnonetsijä ehtii tutustua moniin myynti-ilmoituksiin ja mahdollisesti olla yhteydessä moniin eri välittäjiin ja yrityksiin. Käymme Etuovi.comin tiedotteessamme läpi tarkemmin, miten myynti-ilmoitusta katsotaan ja kuinka hyvä myynti-ilmoitus luodaan – ota siis vinkit heti käyttöösi.

Nostetta yksittäiselle myynti-ilmoituksellesi tehokkaasti

Kaipaatko nostetta pian valmistuvan kohteen viimeisten vapaana olevien huoneistojen myynti-ilmoitusten kävijämääriin? Tai onko uudiskohteen rakentaminen edennyt seuraavaan vaiheeseen ja haluat tavoittaa lisää potentiaalisia ostajia yksittäisille huoneistoille? 

Etuovi.com Nousu on näppärä lisänäkyvyystuote, jolla nostat yksittäisen huoneiston ilmoituksen takaisin hakutuloslistan ensimmäisten tulosten joukkoon. Myynti-ilmoituksesi saa uuden alun ja herättää asunnonetsijöiden kiinnostuksen uudelleen!

Nousulla saat ilmoituksen kävijämääriin nostetta jopa viikoksi – tutkitusti enemmän kuin jopa sen julkaisuviikolla.

Lähde: Etuovi.com; uudiskohteiden Nousu-ostojen (6407 kpl) tilastot keskimäärin (mediaani)

Vinkki! Etuovi.comissa julkaistaan uusia ilmoituksia eniten torstaisin ja perjantaisin, vähiten viikonloppuisin ja viikon alussa. Ota tämä huomioon myös Nousu-lisänäkyvyyden ostoajankohdassa – aktivoi Nousu esimerkiksi sunnuntaina tai maanantaina perjantain sijaan. Näin saat parhaan tehon irti kohteesi sijainnista hakutuloslistan ensimmäisten tulosten joukossa!

Tutustu myös Etuovi.comin muihin lisänäkyvyystuotteisiin ja valitse myynnin vaiheeseen juuri sopivin ratkaisu.

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi:

Tutustu myös muihin artikkeleihimme