Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Onko kohteesi löydettävissä?

Kaikenkattavat kohdetiedot auttavat näkymään hakutuloksissa

Vuokraovi.com tiedote – vk 35 elokuu 2023

VO kuosi

Varmista kohteesi löydettävyys

Poimintoja markkinatilastoista

Varmista kohteesi löydettävyys

Vuokrailmoituksen tiedot vaikuttavat suoraan siihen, millaisiin hakutuloksiin se nousee mukaan. 

Jos esimerkiksi vuokra-asuntoa etsivä hyödyntää hakukriteerinä vaikkapa asunnon kuntoa määritteleviä vaihtoehtoja, mutta ilmoituksesta puuttuu kuntoluokitus, ei vuokra-asunto nouse hakijan hakutuloslistalle lainkaan.

 

Sama toki koskee myös kaikkia muita hakukriteereitä. Hakutuloksiin nousevat vain ne kohteet, joiden tiedot vastaavat hakukriteereitä.

Mieti millaisia hakukriteereitä alueesi vuokra-asuntoa etsivät voisivat käyttää ja varmista, että ilmoituksistasi löytyy kaikki tiedot kattavasti. Muista myös, että kyselyissämme korostuu kuvien merkitys – kaikkiin ilmoituksiin toivotaan riittävästi laadukkaita sisäkuvia sekä pohjakuvaa.

Laadukas ilmoitus antaa positiivisen mielikuvan yrityksestäsi ja helpottaa asunnon etsijöitä, kun kaikki tiedot ovat valmiiksi saatavilla. Puuttuvat tiedot voivat pahimmillaan aiheuttaa suppeamman näkyvyyden kohteellesi. Kannattaa myös kokeilla, miten eri hakukriteerit vaikuttavat hakutuloksiin ja muokata kohdetietoja sen mukaisesti.

Vinkki: Kun olet päivittänyt kohteesi tietoja, hyödynnä Nousu-lisänäkyvyyttä, jolloin kohteesi saa uuden lähdön hakutuloslistan ensimmäisten tulosten joukossa ja herättää kiinnostuksen uudelleen.

Poimintoja markkinatilastoista

Suomen virallisen internet-yleisöjä mittaavan FIAM-mittauksen mukaan Vuokraovi.com tavoitti elokuun ensimmäisillä viikoilla keskimäärin 269 000 eri ihmistä / viikko, ja palvelua käytettiin keskimäärin 299 000 eri selaimelta / viikko(Lähde/eri ihmiset: Suomen virallinen internet-yleisöjen tavoittavuutta mittaava FIAM-mittaus vk 30-31. Lähde/eri selaimet: Google Analytics users vk 30-31). 

Uusia rekisteröityneitä käyttäjiä tuli heinäkuussa +29 % enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Vuoden 2021 heinäkuuhun verrattuna kasvua oli +44 %. Myös yhteydenottojen määrä on pysynyt korkealla, ja heinäkuussa yhteydenottoja lähetettiin yhtä paljon kuin vastaavana ajankohtana vuosi sitten. 

Poistuneiden kohteiden määrä oli kasvussa niin vuoden takaiseen ajankohtaan kuin edelliseen kuukauteen verrattuna. Viime vuoden heinäkuuhun verrattuna kohteita poistui +42 % enemmän, ja kuluvan vuoden kesäkuuhun verrattuna +11 %.

Lähde: Vuokraovi.com kesäkuu, heinäkuu 2023, heinäkuu 2021/2022/2023, FIAM-mittaus vk 30-31 keskiarvo 2023, Google Analytics vk 30-31 2023

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi: