Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Näin Vuokraovi.comin
käyttäjät etsivät asuntoa

Vuokraovi.com tiedote – vk 43 lokakuu 2023

Hakukäyttäytyminen Vuokraovi.comissa

Poimintoja markkinatilastoista

Hakukäyttäytyminen Vuokraovi.comissa

Tutustuimme edellisessä tiedotteessamme kysynnän ja tarjonnan mittareihin, ja nyt pureudumme tarkemmin Vuokraovi.comin kävijöiden hakukäyttäytymiseen. 

Tutkimuksemme mukaan asuntoa etsitään eniten yhden kaupungin tai kunnan alueelta, ja seuraavaksi eniten useammasta kaupunginosasta. Pääkaupunkiseudun hakijat sen sijaan keskittyvät eniten useamman kaupunginosan asuntoihin ja sen jälkeen useamman kaupungin tai kunnan alueen asuntoihin.

Kuinka laajalta alueelta etsit asuntoa?

Vaikka asunnon valintapäätökseen vaikuttavat eniten asunnon hinta-laatusuhde sekä vuokran suuruus, on sijainti halutuilla ominaisuuksilla (esim. rauhallinen alue, hyvät liikenneyhteydet, palvelut) kolmanneksi suurin lopulliseen päätökseen vaikuttava tekijä. Lähes yhtä paljon päätökseen vaikuttaa myös sijainti tietyllä alueella. Jopa 46 % vuokra-asuntoa etsivistä kokee sopivan asunnon löytymisen hankalaksi.

Mikä asia vaikuttaa kaikkein eniten vuokra-asunnon valintapäätökseesi?

 

Entä millainen kuva asunnosta haluttaisiin mieluiten nähdä Vuokraovi.comin hakutuloslistalla? Puolet vastaajista (50 %) haluaisi nähdä mieluiten asunnon sisäkuvan, 34 % pohjakuvan, ja 11 % ulkokuvan. Vuokrailmoituksen kuvien mieluisin järjestys on sisäkuvat, pohjakuva, ulkokuvat, ja viimeiseksi taloyhtiön yhteisten tilojen kuvat. 

Missä järjestyksessä katsot mieluiten kuvat kiinnostavasta asunnosta?

 

Vinkki: Hyödynnä vuokrailmoituksesi tietojen päivityksen yhteydessä Nousu-lisänäkyvyyttä. Näin varmistat, että ilmoituksesi näkyy myös uusille silmäpareille, ja päivitys saa ansaitsemansa yleisön.

Poimintoja markkinatilastoista

Suomen virallisen internet-yleisöjä mittaavan FIAM-mittauksen mukaan Vuokraovi.com tavoitti syyskuussa keskimäärin 248 000 eri ihmistä / viikko, ja palvelua käytettiin keskimäärin 277 000 eri selaimelta / viikko(Lähde/eri ihmiset: Suomen virallinen internet-yleisöjen tavoittavuutta mittaava FIAM-mittaus vk 36-39. Lähde/eri selaimet: Google Analytics users vk 36-39). 

Uusia rekisteröityneitä käyttäjiä tuli syyskuussa +37 % enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna, ja vuoden 2021 syyskuuhun verrattuna kasvua oli +44 %. Yhteydenottojen määrä pysyi korkealla ja kasvoi +7 % viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Poistuneiden kohteiden määrä jatkoi edelleen kasvuaan (+34 %), ja myös uusia kohteita tuli palveluun +15 % enemmän viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Lähde: Vuokraovi.com syyskuu 2023,  syyskuu 2021/2022/2023, FIAM-mittaus vk 36-39 keskiarvo 2023, Google Analytics vk 36-39 keskiarvo 2023

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi: