Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Mihin sinä keskityt vuonna 2022?

Hyödynnä Etuovi.comin dataa ja työkaluja

Etuovi.com tiedote – vk 3 tammikuu 2022

Sisältö pähkinänkuoressa: 

Poimintoja Markkinatilastoista

Vuoden 2022 alku näyttää jatkavan viime vuoden lopun tilannetta, jossa asunnon ostajia ja ostohalukkuutta on, mutta markkinoille ei tule kysyntää vastaavaa määrää asuntoja myyntiin. Joulukuun 2021 laskussa olevat markkinointiajat viittaavat siihen, että kauppa käy hyvin, kun markkinoille vain tulee sopivia kohteita myyntiin.

Teimme katsauksen vuoden 2021 viimeisen kvartaalin kysynnän ja tarjonnan mittareihin juuri päivitetyssä Markkinapulssissa. Vertasimme mm. asuntotyypeittäin tarkasteltuna julkaistujen myynti-ilmoitusten sekä tehtyjen hakujen lukuja vuoteen 2019 ja 2020. Markkinapulssi-sivulta näet myös tärkeimpien mittareidemme kuukausitason muutokset. Alueellista tietoa löydät palvelumme Asuntomarkkinat-sivuilta. 

Nyt jos koskaan on oikea aika myydä. 
Miten sinä vakuutat potentiaalisen toimeksiantajasi? 

Kokosimme alle kattavan valikoiman hyödyllistä tietoa suunnitelmiesi tueksi.Tutustu tutkimuksiimme, Välittäjän valinta -palveluun sekä webinaaritarjontaan.

Aina tuoretta tutkimustietoa

Asunnon osto- ja myyntiprosessitutkimus 2021

700 asunnonvaihtajaa kertoi omasta asunnon osto- ja myyntiprosessistaan ilman valmiita vastausvaihtoehtoja. Mikä on digitaalisuuden osuus ostoprosessin eri vaiheissa? Entä onko kiinteistönvälittäjän rooli asuntokaupoilla muuttunut? Katso laajan tutkimuksen yhteenveto tärkeimmistä tuloksista.

Markkinapulssi tutkii -käyttäjäkysely n:o 13

Kyselymme selvittävät säännöllisin väliajoin kävijöidemme asunnonvaihtoaikeita nykytilanteessa. Tuorein kyselymme tehtiin joulukuussa ja tulosten mukaan asunnonvaihtoaikeet ovat pysyneet hyvällä tasolla. Tarkastelimme tällä kerralla myös minkä rakennusvuoden ja talotyypin asuntoja tällä hetkellä yleisimmin etsitään. Katso tarkemmat tulokset artikkelista.

Uutuus Etuovi.comissa: Välittäjän valinta -palvelu nyt myös Uudellamaalla

Välittäjän valinta -palvelu suosittelee asunnon myyjille kiinteistönvälittäjiä Etuovi.comin kattavaan ja luotettavaan dataan perustuen. Suosittelussa otetaan huomioon asiakkaan potentiaalisen myyntikohteen tiedot sekä data kiinteistönvälittäjillä viimeisen kahden vuoden ajalta Etuovi.comissa myynnissä olleista kohteista. Kiinteistönvälittäjille palvelu antaa toimivan keinon tuoda esille aluetuntemustaan, kokemustaan ja osaamistaan. 

Uusi Välittäjän valinta beta -palvelu on kehitetty tiiviissä yhteistyössä kiinteistönvälittäjien kanssa. Palvelu on avattu nyt Pirkanmaalle ja Uudellemaalle. Laajennamme palvelun mahdollisimman pian koko Suomeen.

Webinaarit ja webinaaritallenteet

Pidä silmällä tapahtumakalenteriamme, johon päivitämme tulevia webinaareja asumisen ammattilaisille. Helmikuussa järjestetään DIAS-aamu, jossa kuulet asiantuntijoiden kokemuksia ja vinkkejä DIAS-kauppoihin liittyen. Luvassa on myös mielenkiintoinen paneelikeskustelu pankki- ja kiinteistönvälitysalan asiantuntijoiden kesken. Ilmoittaudu rohkeasti mukaan!

Tutustu tuleviin webinaareihin ja ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittaudu mukaan >
Webinaari on veloitukseton ja sen järjestää DIAS

DIAS – digitaaliset asuntokaupat sokkona.. ei sentään!
Osallistu kaikkien aikojen ensimmäiseen DIAS-aamuun asuntokaupan ammattilaisille. Tapahtumassa pääset kuulemaan DIAS-konkareilta ja asiantuntijoilta pankki- ja välittäjäpuolelta mitä DIAS kaupoissa oikeasti tapahtuu, mitä kaikkea pankin valmisteluissa voi sattua ja saat vastauksia kysytyimpiin kysymyksiin!
Tunnin pituisen ohjelman aikana pääset
  • kurkistamaan numeroihin DIAS-kauppojen takana – kuulet kuinka suuri osuus kaupoista valmistuu tavoiteaikojen mukaisesti, kuinka paljon DIAS kauppoja tällä hetkellä tehdään ja paljon muuta mielenkiintoista faktaa
  • kuulemaan käytännön esimerkkejä, mitä DIAS-kauppojen aikana voikaan sattua kun kaikki ei mene suunnitellusti
  • seuraamaan aamun huipentavaa paneelikeskustelua, jossa on mukana asiantuntijoita niin välittäjä- kuin pankkipuolelta
  • kuulemaan ensimmäisten joukossa mitä uutta DIAS tuo digitaaliseen asuntokauppaan vuonna 2022!

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille DIAS-kauppojen parissa työskenteleville ja siihen osallistutaan Teamsin välityksellä. Rekisteröi osallistumisesi osoitteessa aamu.dias.fi nyt, ja pääset samalla kertomaan mihin DIAS-kauppoihin liittyviin kysymykseen haluaisit saada vastauksen tapahtumassa!

Lue lisää ja ilmoittaudu >

Perehdy myös aiemmin pidettyjen webinaarien tallenteisiin. Sinua voisi kiinnostaa esimerkiksi seuraavien kiitosta saaneiden webinaarien tallenteet:

Sisältö oli todella mielenkiintoista ja tieto on suoraan hyödynnettävissä työhömme. 
Kymmenen pistettä tehokkaalle esitystavalle.

Etuovi.com – näin markkinoit myynti-ilmoitustasi tehokkaasti -webinaariin osallistuja

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi:

Tutustu myös muihin tiedotteisiin