Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Loista kirkkaimmin

Erotu massasta houkuttelevalla vuokrailmoituksella

Vuokraovi.com tiedote – vk 11 maaliskuu 2021

Sisältö pähkinänkuoressa:

Poimintoja markkinatilastoista

Poimintoja markkinatilastoista

Vuokraovi.comin käyttäjämäärät ovat olleet koko alkuvuoden hieman korkeammalla tasolla kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana. Vuokra-asuntoa etsivät ovat tällä hetkellä tilanteessa, jossa tarjontaa riittää. Vuokra-asunnon löytyminen on nyt siis helppoa ja valinnanvaraakin on. 

Tilanne näkyy hyvin mm. uusien luotujen vahtien määrän pienellä laskulla. Sopivia kohteita löytyy helposti selailemalla Vuokraovi.comista löytyviää tarjontaa, jolloin vahtien tarve ei ole kriittistä. Vallitseva markkinatilanne näkyy myös yhteydenottojen pienessä laskussa – asunnon saaminen ei vaadi tällä hetkellä yhtä aktiivista palvelun käyttöä kun tilanteessa, jossa tarjontaa on vähemmän. Vuokralaisen etsimisen näkökulmasta tämä tarkoittaa sitä, että saatavat yhteydenotot kannattaa hoitaa perusteellisesti, jotta vuokralaisen löytämisen todennäköisyys kasvaa.

Yhteydenottojen sekä uusien tehtyjen vahtien määrä oli helmikuussa kuitenkin lähes viime vuoden tasolla ja uusia rekisteröityneitä käyttäjiä on tullut enemmän viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Lähde: Vuokraovi.com helmikuu 2021 vs. helmikuu 2020.

Erotu eduksesi – näin onnistut

Kun tarjontaa on paljon ja asunnonetsijöillä on mistä valita, on tärkeää tietää mitkä asiat koetaan tärkeäksi vuokrailmoituksessa. Palvelemalla asunnonetsijää kattavilla tiedoilla erotut massasta ja saatat löytää vuokralaisen helpommin. 

Mitä ilmoitukselta sitten vaaditaan? Kävimme läpi pari viimeisintä laajaa tutkimustamme. Tutkimustuloksissa vuokrailmoituksen tärkeimpinä asioina nousi esiin: sisäkuvat asunnosta, pohjakuva sekä tiedot asunnon kunnosta napakassa esittelytekstissä. Tämän lisäksi esiin nousi yhteydenottopyyntöihin vastaamisen tärkeys – myös tapauksissa, joissa asunto on jo ehtinyt mennä jollekin toiselle.

Vuokrailmoitusten laadulla on väliä erityisesti tapauksissa, joissa vuokraus suoritettaisiin ilman paikan päällä käymistä. Jopa 75 % vuokra-asuntoa etsivistä olisi mahdollisesti valmis vuokraamaan asunnon ilman paikan päällä käymistä. Kriteerinä kuitenkin on se, että vuokrakohteesta on kattavat tiedot saatavilla. Kuvien laatua, runsautta ja sekä erityisesti pohjakuvaa toivotaan kuitenkin kaikissa tilanteissa. Saamme aika-ajoin kuvien/pohjakuvan puuttumisesta palautetta myös asiakastukeemme.

Tuloksia katsoimme seuraavista tutkimuksistamme: Vuokraovi.com Digitaalinen vuokrausprosessi tutkimus 2019 (n=1 087) ja Vuokraovi.com Vuokra-asumisen tutkimus 2020 (n=1 436).

TOP-3 tärpit loistavaan vuokrailmoitukseen

SISÄKUVAT

POHJAKUVA

ASUNNON KUNTO

KATTAVA ESITTELY

REMONTIT

Lisää vinkkejä erityisesti asunnonetsijää palvelevan ilmoituksen laatimiseen löydät myös täältä. 

Jos vuokrailmoituksesi on ollut Vuokraovi.comissa jo jonkin aikaa, voit nostaa sen takaisin hakutuloslistan alkuun Nousu-lisänäkyvyyden avulla. Nousulla herätät kiinnostuksen uudelleen ja tavoitat täysin uusia silmäpareja. 

Vinkki! Päivitä ilmoituksesi tiedot ja lisää uusia kuvia / vaihda kuvien järjestystä ennen Nousu-lisänäkyvyyden aktivointia.

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi: