Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Kuvien merkitys vuokra-
asuntoilmoituksissa on suuri
– tällaisia kuvia kaivataan

Tuoretta tietoa Vuokra-asuminen 2022 -tutkimuksesta

Vuokraovi.com tiedote – vk 26 kesäkuu 2022

Vuokra-asunnon kuvat vaikuttavat vuokra-asuntoilmoituksen kiinnostavuteen

Vuokra-asuminen tutkimuksemme on nyt valmistunut ja teimme katsauksen siihen kuinka tyytyväisiä vuokra-asuntoa etsivät ovat ilmoitusten kuviin, millaisia toiveita kuviin liittyen on ja miten kuvat vaikuttavat vuokra-asunnon kiinnostavuuteen. 

Lähde: Vuokraovi.com Vuokra-asumisen tutkimus 2022. Vastaajat: etsii vuokra-asuntoa itselleen/perheelleen, n=1445

Yleisemmin vuokra-asuntoa etsivät ovat melko tyytyväisiä kuvien laatuun ja määrään. Kuvien laatuun oli melko tai erittäin tyytymätön 13 % ja kuvien määrään 16 %. Avoimissa perusteluissa vastaajat kertoivat, mitä kuvia kaikissa vuokra-asuntoilmoituksissa tulisi olla:

Entä miten vuokra-asuntoilmoituksen kuvat vaikuttavat vuokra-asunnon kiinnostavuuteen? Avoimissa vastauksissa mainittiin useimmin, että kuvat vaikuttavat erittäin/hyvin/todella paljon asunnon kiinnostavuuteen. Vastauksissa nousi esiin muun muassa, että ilman kuvia olevaa ilmoitusta ei tutkita tarkemmin lainkaan, ilman sisäkuvia olevan vuokra-asuntoilmoituksen asuntoa ei edes harkita vuokrattavan ja että kuvien puuttuminen antaa aihetta epäilykseen, että asunnossa olisi jotain vikaa. 

Kiteytettynä hyvä kuvat viestittävät hyvästä panostuksesta ja herättävät kiinnostusta asuntoa kohtaan, kun huonot kuvat viestittävät välinpitämättömyydestä ja saavat asunnonetsijät siirtymään seuraaviin ilmoituksiin ilman tarkempaa tutustumista. 

Tutustu myös Etuovi.com ja Finnfoto – Suomen Valokuvajärjestöt ry yhteistyössä toteutetun Asuntokuvat tutkimuksen tuloksiin. Tutkimus selvitti mm. miten hyvin asuntojen myynti-ilmoitusten kuvat vastaavat myytäviä asuntoja, miten tyytyväisiä asunnon etsijät ovat myynti-ilmoitusten kuviin ja mitä toiveita heillä on kuvien suhteen. Vaikka tutkimus keskittyikin pääasiassa myynti-ilmoitusten kuviin, saat varmasti toteutettavissa olevia ideoita myös vuokra-asuntokuvien laadukkaaseen toteutukseen.

Laaja Vuokra-asuminen -tutkimuksemme toteutettiin pop up -kyselynä 6.–17.5.2022 välisenä aikana. Tutkimukseen vastasi yhteensä 1 802 satunnaisesti poimittua  Vuokraovi.comin kävijää.

Hyödynnä tarjous: Vuokraovi.com Nousu -30 % ke 6.7. asti

Midsummer Madness Sale on täällä! Vuokraovi.com Nousulla nostat kohteesi takaisin hakutuloslistan ensimmäisten tulosten joukkoon nyt kesähintaan 14 € / kerta (+ alv). Norm. 20 € + alv.

Oletko ostamassa ensimmäistä kertaa? Täältä löydät ohjeet ostamiseen. Saat aktivoitua Nousun Vuokraovi.comin Sopimusasiakaspalvelussa vain parilla klikkauksella.

Kohde nousee hakutuloslistan alkuun heti oston jälkeen. Ostos laskutetaan toimiston kuukausittaisen Vuokraovi.com-laskun yhteydessä ja saat viikon kuluttua Tulosviestin sähköpostiisi.

Tulosviesti lähetetään niistä kohteista, jotka ovat olleet kaksi viikkoa ennen ostoja ja viikko oston jälkeen Vuokraovi.comissa, eikä niille ole tehty muita ostoja.

Vinkki! Päivitä ilmoituksesi tiedot ja lisää uusia kuvia / vaihda kuvien järjestystä ennen Nousu-lisänäkyvyyden aktivointia.

Hyödynnä tarjous ja kirjaudu Vuokraovi.com Sopimusasiakaspalveluun >

Poimintoja markkinatilastoista*

Yhteydenottojen määrä nousi toukouussa +11 % viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Kasvua oli myös edelliseen kuukauteen verrattuna (4/2022) +14 %. Uusien rekisteröityneiden käyttäjien määrä on pysynyt hyvin samalla tasolla koko vuoden ja 2019 huhtikuuhun verrattuna noussut +34 %. Myös kohteiden määrä on pysynyt korkealla, ja poistuneiden kohteiden määrä oli toukouussa 2022 +20 % korkeampi vuoden takaiseen ajankohtaan verrattuna.

* Kaksi viimeisintä vuotta ovat olleet kaikinpuolin poikkeuksellisia, mikä näkyy myös markkinatilastoissa. Tämän vuoksi olemme päättäneet verrata nykyisiä tilastoja mahdollisuuksien mukaan myös edelliseen normaaliin, eli vuoden 2019 lukuihin. Näin saamme realistisemman kuvan nykytilanteesta. Seuraamme markkinatilannetta edelleen herkillä antureilla Venäjän hyökkäyksen myötä.

Lähde: Vuokraovi.com toukokuu 2019/2021/2022

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi: