Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Kuinka laajalta alueelta asuntoa
yleisimmin etsitään?

Vuokraovi.comin uusin Markkinapulssi-kysely selvitti

Vuokraovi.com tiedote – vk 3 tammikuu 2022

Poimintoja markkinatilastoista

Loppuvuosi toi positiivista näkymää markkinointiaikojen tasaantumiseen, sillä poistuneiden kohteiden määrä jatkoi kasvuaan niin marras- kuin joulukuussa 2021. Joulukuussa vuokrakohteita poistui palvelusta 31 % enemmän kuin vastaavaan aikaan vuonna 2020. Vuokra-asuntoja meni siis vuokralle entistä paremmin. Poistuneet kohteet näyttävät, että vuokrakohteet menevät hyvin vuokralle ja kysyntä on ollut erittäin hyvää.

Vuokraovi.comin kävijöiden ja lähetettyjen yhteydenottojen taso jatkoi erittäin hyvällä tasolla koko loppuvuoden ajan, mikä kertoo myös siitä, että kysyntää on.

Lähde: Vuokraovi.com joulukuu 2021 vs. joulukuu 2020.

Vuokraovi.com tutki – Asuntoa etsitään yleisimmin useamman kaupunginosan alueelta

Sopivan vuokra-asunnon löytyminen koetaan edelleen hankalaksi ja vain 8 % vuokra-asunnon hankintaa suunnittelevista vastaajista koki sopivan asunnon löytymisen olevan helppoa.

Uusin Markkinapulssi-kyselymme pureutuu tällä kerralla tutkimaan myös sitä kuinka laajalta alueelta asuntoa etsitään. Etsittävän alueen laajuus näyttäisi tutkimuksen mukaan eroavan eri talotyyppiä etsivien välillä.

Katso kyselyn tarkemmat tulokset artikkelista.

Erotu joukosta Vuokraovi.com Nousun avulla

Kun markkinoilla on paljon vapaana samankaltaisia kohteita, voi osa ilmoituksista hautautua toistensa joukkoon. Nousu nostaa kohteesi hakutuloslistan ylimmäiseksi, minkä jälkeen sija tippuu luonnollista tahtia sitä mukaa, kun Vuokraovi.com-palveluun tulee uusia vuokrailmoituksia.  Nousu-lisänäkyvyys tavoittaa tutkitusti +63 % enemmän kävijöitä verrattuna edelliseen viikkoon keskimäärin.* 

Muokkaa tarvittaessa ilmoitustasi ennen lisänäkyvyyden aktivoimista. Hyviä vinkkejä toimivaan vuokrailmoitukseen saat esimerkiksi tutkimusartikkelistamme: Vuokrailmoituksen esittelytekstiltä toivotaan napakkuutta, rehellisyyttä ja kattavuutta.

Suosittelemme aktivoimaan Nousun alkuviikosta työpäivän jälkeen, sillä Vuokraovi.comia käytetään eniten alkuviikosta (ma-ti) ilta-aikaan. 

* Lähde: Vuokraovi.com Nousu -lisänäkyvyysostot ajalta 1.1.-31.3.2021, ilmoitusten kävijätilastot keskimäärin (mediaani)

 

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi: