Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Koukuta ensimmäisellä lauseella – näin rakennat erottuvan ilmoituksen

Vuokraovi.com tiedote – vk 8 helmikuu 2024

5 vinkkiä, joilla erotut 
eduksesi

Poimintoja 
markkinatilastoista

5 vinkkiä, joilla erotut eduksesi

Tutkimme jatkuvasti Vuokraovi.comin asunnonetsijöiden tarpeita, toiveita ja aikeita, sekä analysoimme Vuokraovi.comin käyttödataa. Tämän ainutlaatuisen tiedon avulla poimimme viisi tärkeintä toimenpidettä, joiden avulla rakennat tehokkaan kohdeilmoituksen, helpotat vuokra-asunnon etsijöiden työtä ja teet positiivisen vaikutuksen:

Nousu moninkertaistaa kohteen kävijämäärät keskimäärin + 88% kasvulla.

Lähteet: Vuokraovi.com Digitaalinen vuokrausprosessi tutkimus 2023. Vastaajat: etsii vuokra-asuntoa itselle/perheelle tai jollekin muulle, n=1 049, Vuokraovi.com tammi-joulukuu, julkaistut ilmoitukset.

Poimintoja markkinatilastoista

Vuokraovi.comin käyttö on jatkunut vilkkaana helmikuussa ja Suomen virallisen internet-yleisöjä mittaavan FIAM-mittauksen mukaan esim. viikolla 5 Vuokraovi.com tavoitti 267 200 eri ihmistä / viikko, Vuokraovi.com ja Etuovi.com tavoittivat yhdessä 948 000 eri ihmistä / viikko ja Alma asumisen palvelut 1,4 miljoonaa eri ihmistä / viikko (Lähde/eri ihmiset: Suomen virallinen internet-yleisöjen tavoittavuutta mittaava FIAM-mittaus vk 5/2024.

Asunnonetsijöiden aktivoitumisesta kertoo tammikuun vahtimäärien +58 % kasvu sekä uusien rekisteröityneiden käyttäjien +36 % kasvu edelliseen kuuhun verrattuna. Niin vahtien kuin uusien rekisteröityneiden käyttäjien määrät ovat pysyneet tammikuun korkealla tasolla myös helmikuun aikana.

Yhteydenottojen määrät olivat tammikuussa +36 % kasvussa edelliseen kuuhun verrattuna, ja määrät ovat pysyneet lähes samalla tasolla myös helmikuussa. Kohteita poistui tammikuussa +29 % enemmän edelliseen kuuhun verrattuna, ja vuoden takaiseen tammikuuhun verrattuna poistuneita kohteita oli +41 % enemmän. Kohteet ovat siis löytäneet asukkaita alkuvuoden aikana hienosti.

Lähde: Vuokraovi.com tammikuu 2023, joulukuu 2023, tammikuu 2024, vk 5-7 2024

Mitä lukuja käytetään ja mistä ne kertovat?

Vain samalla tavalla mitatut luvut ovat keskenään vertailukelpoisia

Suomen virallinen
internet-yleisöjen mittaus FIAM mittaa eri ihmisten määrää verkkosivuilla, ja tuottaa vertailukelpoiset luvut eri medioiden käytöstä.

Analytiikkatyökalut
(kuten Google Analytics) mittaavat eri selainten (ei ihmisten) määrää verkkosivuilla. Luku on aina suurempi, sillä yksi ihminen käyttää samaa palvelua usein eri laitteilta/selaimilta.

Kerromme käyttämämme lähteet aina läpinäkyvästi, jolloin tiedät mitä lukuja voi vertailla keskenään.

Eri mittaustapoja hyödyntävien työkalujen 
(esim. FIAM ja Google Analytics) lukuja ei voi verrata keskenään.

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi: