Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Kattavat kohdetiedot nopeuttavat vuokrausprosessia

Auta vuokra-asunnonetsijöitä ja välty turhilta yhteydenotoilta

Aikana, jolloin liikkumista vähennetään ja ylimääräiset menot perutaan, on sähköisesti suoritettavilla palveluilla yhä suurempi rooli ihmisten perusarjessa. Vuokraovi.com teki viime vuoden syksyllä kattavan kyselytutkimuksen, jonka tavoitteena oli selvittää millainen suhtautuminen vuokra-asunnon etsijöillä on vuokraamiseen ilman perinteistä asuntonäyttöä.

75 % vuokra-asuntoa etsivistä olisi mahdollisesti valmis vuokraamaan asunnon ilman paikan päällä käymistä. 

Kriteeriksi tämä vastaajajoukko kuitenkin asetti kattavat tiedot vuokrakohteesta. Eniten vaadittiin sisäkuvia (96 %), pohjakuvaa (92 %), tietoja asunnon kunnosta (90 %), kattavaa esittelytekstiä kohteesta (76 %) ja tietoa taloyhtiön tehdyistä/tulevista remonteista (75 %). 

SISÄKUVAT

POHJAKUVA

ASUNNON KUNTO

KATTAVA ESITTELY

REMONTIT

Tutkimus toteutettiin pop-up -kyselynä Vuokraovi.comin kävijöille 16. – 19.9.2019 välisenä aikana. Tutkimukseen kerättiin vastaukset 1 087 vastaajalta.

Mahdollista vuokra-asuntoon tutustuminen verkossa

Koska kattavat kohdetiedot ovat avainasemassa vuokra-asuntoa etsivien valmiuteen vuokrata asunto ilman paikan päällä käymistä, kokosimme vinkkejä, joilla mahdollistat kohteeseen tutustumisen jo verkossa. 

Kaiken kaikkiaan huolella tehty ilmoitus vähentää ylimääräisiä kyselyjä ja turhia käyntejä. Mitä paremmin pystyt tuomaan asunnon tiedot ja ominaisuudet esiin jo ilmoituksessa sitä todennäköisemmin saat sen vuokralle nopeammin ja vähemmällä työllä. Kokeile rohkeasti erilaisia tapoja, ole rohkea ja luova, ja varmasti erotut eduksesi.

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi:

Tutustu myös muihin artikkeleihimme