Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Kaksiot ja kolmiot
haetuimpien kärjessä

Kysyntää myös suuremmille asunnoille

Vuokraovi.com tiedote – vk 39 syyskuu 2023

Vuokra-asuntojen kysyntä ja tarjonta juuri nyt

Poimintoja markkinatilastoista

Vuokra-asuntojen kysyntä ja tarjonta juuri nyt

Teimme katsauksen kuluvan vuoden kysynnän ja tarjonnan mittareihin Vuokraovi.comissa. Datamme mukaan eniten haetaan kaksioita (33 %) ja kolmioita (27 %), ja sen jälkeen yksiöitä (18 %) ja neliöitä (14 %). Kaikkein vähiten haetaan viisiöitä tai sitä suurempia asuntoja (8%)

Tarjontaa on selkeästi eniten kaksioissa (42 %) ja yksiöissä (39 %), ja tarjonnan määrä laskee etenkin kolmioita suurempien asuntojen kohdalla. Kysyntää kuitenkin olisi myös suuremmille asunnoille.

 

Valtakunnallinen vuokra-asuntojen kysyntä ja tarjonta huoneluvun mukaan.

Markkinointiajat ovat yksiöissä kaikkein lyhyimmät (13 pv). Sitä suurempien asuntojen markkinointiajoissa ei ole suurta vaihtelua, sillä mediaani liikkuu 19 pv ja 21 pv välissä.

Mutta millä perusteilla vuokra-asunto valitaan? Tutkimuksemme mukaan tärkeimpiä vuokra-asunnon valintaperusteita ovat vuokran suuruus, asunnon kunto ja sopiva koko. Asunnon valintapäätökseen vaikuttavat kuitenkin eniten asunnon hinta-laatusuhde sekä vuokran suuruus. 

Vuokrailmoituksen tärkeimpinä tietoina pidetään sisäkuvia, pohjakuvaa, tietoa vuokrasta, tietoja asunnon kunnosta sekä vuokrasopimuksen ehtoja. Kattavat tiedot antavat ammattimaisen kuvan vuokratoimijasta, ja vähentävät turhia yhteydenottoja. Löytyykö tärkeimmät tiedot kaikista yrityksesi ilmoituksista?

Vinkki: Hyödynnä vuokrailmoituksesi tietojen päivityksen yhteydessä Nousu-lisänäkyvyyttä. Näin varmistat, että ilmoituksesi näkyy myös uusille silmäpareille, ja päivitys saa ansaitsemansa yleisön.

Lähde: Vuokravi.comissa tehdyt haut ja julkaistut ilmoitukset (vapaarahoitteiset, kalustamattomat kerrostaloasunnot, vuokranmaksukausi kuukausittainen) 1.1.-31.8.2023, sopivan vuokra-asunnon valinta: Vuokraovi.com Vuokra-asumisen tutkimus 2022. Vastaajat: etsii vuokra-asuntoa itselle/perheelle, n=329/1445

Poimintoja markkinatilastoista

Suomen virallisen internet-yleisöjä mittaavan FIAM-mittauksen mukaan Vuokraovi.com tavoitti elokuussa keskimäärin 263 000 eri ihmistä / viikko, ja palvelua käytettiin keskimäärin 292 000 eri selaimelta / viikko(Lähde/eri ihmiset: Suomen virallinen internet-yleisöjen tavoittavuutta mittaava FIAM-mittaus vk 32-35. Lähde/eri selaimet: Google Analytics users vk 32-35). 

Uusia rekisteröityneitä käyttäjiä tuli elokuussa +32 % enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna, ja vuoden 2021 elokuuhun verrattuna kasvua oli +31 %. Yhteydenottojen määrä pysyi korkealla ja kasvoi +5 % viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Poistuneiden kohteiden määrä jatkoi kasvuaan edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna +54 % ja pysyi myös heinäkuuhun 2023 verrattuna samassa korkeassa tasossa.

Lähde: Vuokraovi.com heinäkuu ja elokuu 2023,  elokuu 2021/2022/2023, FIAM-mittaus vk 32-25 keskiarvo 2023, Google Analytics vk 32-35 2023

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi: