ASUMISEN MEDIATIEDOT

Huoletonta lomaa – kesän muistilistamme avulla varmistat sujuvan lomakauden

Etuovi.com tiedote – vk 27 heinäkuu 2022

Sisältö pähkinänkuoressa: 

Tuore kyselymme paljastaa: Vallitsevan tilanteen arvioidaan vaikuttavan vähemmän asunnon myynti- kuin ostosuunnitelmiin

Selvitimme tuoreessa Markkinapulssi -kyselyssämme miten asunnon ostoa ja myyntiä suunnittelevat arvioivat vallitsevan tilanteen (Venäjän hyökkäys, korkojen nousu ja voimakas inflaatio) vaikuttavan heidän osto- ja myyntisuunnitelmiinsa. 

Tulosten mukaan muun muassa omistusasunnon ostosuunnitelmat olivat samalla tasolla ja asunnon myyntiaikeet jopa hieman suuremmat kuin viime vuoden kesäkuussa. Lue mielenkiintoisen tutkimuksen tarkat tulokset tulosartikkelistamme.

Muistilista rentoon lomalle lähtöön ja sujuvaan lomakauteen

Poimintoja markkinatilastoista*

Teimme laajemman analyysin asuntomarkkinoista toisen kvartaalin ajanjaksolta. Muun muassa isompien asuntojen markkinointiajat olivat erityisen lyhyitä ja ns. pihalliset asunnot kävivät nopeasti kaupaksi.

Lue vuoden toisen kvartaalin analyysimme juuri päivitetyltä Markkinapulssi-sivulta.

* Kaksi viime vuotta (2020–2021) ovat olleet kaikinpuolin poikkeuksellisia, mikä näkyy myös markkinatilastoissa poikkeuksellisina lukuina. Tämän vuoksi olemme päättäneet verrata nykyisiä tilastoja pääasiassa edelliseen normaaliin, eli vuoden 2019 lukuihin. Näin saamme realistisemman kuvan nykytilanteesta. 

Seuraamme markkinatilannetta edelleen herkillä antureilla poikkeustilanteen jatkuessa Venäjän hyökkäyksen myötä.

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Tutustu myös muihin tiedotteisiin

asunto + piha = nopeat kaupat

Asunto + piha = nopeat kaupat

Kesän markkinakatsaus näyttää korkeaa kysyntää ja hieman noussutta tarjontaa. Erityisesti haetaan omakotitaloja ja pihallisten asuntojen markkinointiajat ovat lyhentyneet jopa parilla viikolla.

Lue lisää »

Tavoita lisää ostajaehdokkaita

Anna uusi lähtö myynti-ilmoituksellesi ja hyödynnä viikon tarjouksemme Nousu Plus -lisänäkyvyyspaketista. Tee samalla katsaus myynti-ilmoituksesi kuviin ja ota ainutlaatuisen Asuntokuvat-tutkimuksemme tulokset ja vinkit käyttöön.

Lue lisää »