Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Asunnonvaihtoa suunnitellaan aktiivisesti myös loppuvuodesta

Markkinapulssi tutkii - kyselyn tulokset (vko 48/2020)

Etuovi.comin käyttö jatkui myös marraskuussa huomattavasti viime vuotta vilkkaampana. Viikolla 48 Etuovi.comissa vieraili yli miljoona käyttäjää (lähde: Google Analytics).

Toteutimme marraskuussa jo yhdeksännen Markkinapulssi tutkii -käyttäjäkyselymme. Ensimmäiset Markkinapulssi-kyselyt näkivät päivänvalon huhtikuussa viikolla 15. Tavoitteenamme oli seurata käyttäjiemme asunnonvaihtoaikeiden kehittymistä näinä poikkeuksellisina aikoina ja kyselyitä toteutettiinkin keväällä kahden viikon välein. Pienen kesätauon jälkeen jatkoimme kyselyitä syksyllä kuukauden välein.

Tuoreen Markkinapulssi tutkii -kyselymme tulokset kertovat, että asunnon vaihtoaikeet ovat marraskuussakin pysyneet korkealla tasolla. Kysely toteutettiin 24.-27.11.2020 ja siihen vastasi 2 076 Etuovi.comin satunnaisesti poimittua kävijää.

Vastaajista 51 % suunnitteli omistusasunnon ostamista omaan käyttöön, 20 % omistusasunnon myymistä, 17 % sijoitusasunnon ostamista ja 14 % loma-asunnon tai mökin ostamista.

Asunnon ostaminen on ajankohtaista heti kun oikea asunto löytyy 43 prosentille asunnon ostoa suunnittelevista. Sijoitusasunnon ostaminen on ajankohtaista heti 40 prosentille ja loma-asunnon tai mökin ostaminen 39 prosentille niiden ostamista suunnittelevista. Asunnon myymistä suunnittelevista 30 prosentille myyminen on ajankohtaista parhaillaan tai lähiaikoina ja 18 prosentille heti kun uusi asunto löytyy vanhan tilalle. Asunnon myymistä suunnittelevista 58 % aikoo antaa asunnon kiinteistönvälittäjälle myytäväksi.

Asunnon myymistä suunnittelevilta kysyttiin, miksi he eivät ole vielä laittaneet asuntoaan myyntiin. Yleisimmin syyksi mainittiin jälleen, ettei uutta ostettavaa asuntoa ole löytynyt (31 %). Toiseksi yleisimmin vastattiin, ettei myyminen ei ole vielä ajankohtaista (27 %) ja kolmanneksi yleisimmin, että elämäntilanne ei ole vielä sopiva (24 %).

Asunnon ostamista suunnittelevista 38 % tutustuisi tällä hetkellä kaikkein mieluiten kiinnostavaan asuntoon yksityisesittelyssä. Osuus kasvoi lokakuuhun verrattuna, jolloin se oli 31 %. 26 prosentille sopii kaikki esittelytavat ja 20 prosentille sopivat molemmat yleis- ja yksityisesittelyt. 6 % tutustuisi mieluiten yleisesittelyssä ja 5 % Live etäesittelyssä.

Aikaisempien Markkinapulssi tutkii -kyselyidemme tulosartikkelit löydät täältä >

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi: