Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Asunnon myyntiä lykätään jos uutta ostettavaa asuntoa ei löydy

Markkinapulssi tutkii - kyselyn tulokset (vko 35/2020)

Etuovi.comissa on riittänyt kuhinaa keväästä lähtien, eikä edes alkava syksy ole hiljentänyt asunnonetsintää. Viikon 35 aikana Etuovi.comissa vieraili lähes 1,3 miljoonaa käyttäjää (lähde: Google Analytics). 

Jatkoimme kesän jälkeen säännöllisiä Markkinapulssi tutkii -käyttäjäkyselyitämme ja selvitimme muun muassa asunnon ostamisen ja myymisen ajankohtaisuutta sekä syitä asunnon myynnin lykkäämiseen. Uusimpaan, kuudenteen kyselyymme vastasi 3 261 Etuovi.comin satunnaisesti poimittua kävijää ajalla 26.-31.8.2020. 

Vastaajista 55 % suunnitteli omistusasunnon ostamista omaan käyttöön, 21 % omistusasunnon myymistä ja 17 % loma-asunnon tai mökin ostamista. Asunnon ostamista suunnittelevista 46 prosentille ostaminen on ajankohtaista heti kun oikea asunto löytyy ja 28 prosentille seuraavan vuoden aikana. Loma-asunnon tai mökin ostamista suunnittelevista 40 prosentille ostaminen on ajankohtaista heti kun oikea kohde löytyy. Asunnon myymistä suunnittelevista 32 prosentille myyminen on ajankohtaista parhaillaan tai lähiaikoina ja 20 prosentille heti kun uusi asunto löytyy vanhan tilalle.

Asunnon myymistä suunnittelevilta kysyttiin syitä, miksi he eivät ole vielä laittaneet asuntoaan myyntiin. Yleisimmin syyksi mainittiin, ettei ole löytänyt uutta ostettavaa asuntoa (36 %). Seuraavaksi mainittiin, ettei ole varma onko nyt hyvä aika myydä (17 %) ja ettei ole ollut aikaa ja energiaa ryhtyä asunnon myyntiin (15 %). 

Asunnon ostamista suunnittelevilta kysyttiin, miten he tällä hetkellä mieluiten tutustuvat kiinnostavaan asuntoon. 35 % tutustuu mieluiten yksityisesittelyssä, 49 prosentille sopii joko kaikki esittelytavat tai yleis- ja yksityisesittelyt molemmat. Asunnon ostamista suunnittelevat etsivät nyt useammin sekä vanhaa asuntoa että uudiskohdetta.

Aikaisempien Markkinapulssi tutkii -kyselyidemme tulosartikkelit löydät täältä >

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi: