Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Asunnon myynti on ajankohtaista – 18 % vastaajista vielä pohtii onko nyt hyvä aika myydä

Markkinapulssi tutkii - kyselyn tulokset (vko 39/2020)

Etuovi.comin käyttö jatkui syyskuussakin vilkkaana ja asunnonvaihtajat ovat edelleen aktiivisesti liikkeellä. Viikolla 39 Etuovi.comissa vieraili 1,2 miljoonaa käyttäjää (lähde: Google Analytics).

Myös tuoreen Markkinapulssi tutkii -käyttäjäkyselymme tulokset vahvistavat, että asunnon ostoaikeet ovat edelleen korkealla tasolla. Järjestyksessään seitsemäs kyselymme toteutettiin 24.-28.9.2020 ja siihen vastasi 2 419 Etuovi.comin satunnaisesti poimittua kävijää.

Vastaajista 57 % suunnitteli omistusasunnon ostamista omaan käyttöön, 23 % omistusasunnon myymistä, 16 % sijoitusasunnon ostamista ja 15 % loma-asunnon tai mökin ostamista.

Asunnon ostaminen on ajankohtaista heti kun oikea asunto löytyy 46 prosentille asunnon ostoa suunnittelevista. Vastaavasti sijoitusasunnon ostaminen on ajankohtaista heti sopivan kohteen löydyttyä 37 prosentille ostoa suunnittelevista kuten myös loma-asunnon tai mökin ostaminen.

Asunnon myymistä suunnittelevista 32 prosentille myyminen on ajankohtaista parhaillaan tai lähiaikoina ja 20 prosentille heti kun uusi asunto löytyy vanhan tilalle. Asunnon myymistä suunnittelevista 57 % aikoo antaa asunnon kiinteistönvälittäjälle myytäväksi.

Asunnon myymistä suunnittelevilta kysyttiin syitä, miksi he eivät ole vielä laittaneet asuntoaan myyntiin. Yleisimmin syyksi mainittiin tälläkin kertaa, ettei ole löytänyt uutta ostettavaa asuntoa (37 %). Toiseksi yleisin syy oli, että elämäntilanne ei ole vielä sopiva vaan odotetaan esimerkiksi lasten koulun päättymistä, lasten kotoa pois muuttamista, eläkkeelle jäämistä. Seuraavaksi yleisimmin mainittiin, että myyminen ei ole vielä ajankohtaista ja ettei ole varma onko nyt hyvä aika myydä. Tätä on analysoinut myös verkkoanalyytikkomme Niina Matikainen Etuovi.com-blogissa >

Asunnon ostamista suunnittelevat tutustuisivat tällä hetkellä kaikkein mieluiten kiinnostavaan asuntoon yksityisesittelyssä (33 %). 27 prosentille sopii yleis- ja yksityisesittelyt molemmat ja 24 prosentille kaikki esittelytavat eli myös live etäesittelyt.

Asunnon ostamista suunnittelevat etsivät nyt useammin sekä vanhaa asuntoa että uudiskohdetta.

Aikaisempien Markkinapulssi tutkii -kyselyidemme tulosartikkelit löydät täältä >

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi: