Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Yhteydenottomäärät kasvussa

Asunnonostajat ovat poikkeustilanteessakin
tosissaan liikenteessä

Etuovi.com tiedote – vk 16 huhtikuu 2020

Sisältö pähkinänkuoressa:


Poimintoja markkinatilastoista

Poimintoja markkinatilastoista

Etuovi.comin ja Vuokraovi.comin käyttäjämäärät olivat viime viikollakin korkealla tasolla pääsiäisestä huolimatta. Aikaisempina vuosina Etuovi.comin käyttäjämäärä on hieman laskenut pääsiäisviikolla, mutta tänä vuonna näin ei tapahtunut vaan käyttäjämäärä kasvoi edellisestä viikosta.

Poimintoja tuoreista käyttäjäkyselyistä

Olemme kiinnittäneet nyt erityistä huomiota palvelumme tarjoaman uniikin ja kattavan datan seurantaan ja analysointiin. Tämän lisäksi olemme lanseeranneet säännölliset kyselyt palvelumme käyttäjille. Tutkimme mm. onko vallitseva poikkeustilanne vaikuttanut asunnon oston ajankohtaan. Näin pysymme ajan hermoilla ja pystymme tarjoamaan mielenkiintoista tietoa työsi tueksi.

Ensimmäinen popup-kysely toteutettiin 6.-8.4.2020 ja siihen poimittiin vastaajiksi satunnaisotannalla 2 219 Etuovi.comin kävijää. Vastaukset osoittavat, että asunnonostajat ovat valmiita etenemään asunnonvaihtopolullaan myös poikkeustilanteessa. 75 % asunnon ostoa suunnittelevista on jatkanut asunnon etsimistä vähintäänkin entiseen tapaan.

Mieti, onko poikkeustilanne vaikuttanut kohdallasi tapaan, jolla toimit asunnonvaihdon eri vaiheissa. Miten toimit nykyisessä poikkeustilanteessa?

Asunnon etsiminen

LIVE Etäesittelyt tukena yleis- ja yksityisnäyttöihin

Maaliskuussa toteutetun käyttäjäkyselymme mukaan 70 % asunnon ostoa suunnittelevista osallistuisi ja 20 % ehkä osallistuisi LIVE Etäesittelyyn, joissa kiinteistönvälittäjä tai rakennusliikkeen myyjä pitää asuntoesittelyn, joka näytetään netissä reaaliaikaisena suoratoistona. Tiesithän, että voit lisätä LIVE Etäesittelyajan palveluumme, jolloin esittelyaika ja esittelyn osallistumislinkki tulevat kyseisen myynti-ilmoituksen yhteyteen näkyviin hakutulossivulla, kohdesivulla sekä vahtiviesteissä?

LIVE Etäesittelyn lisääminen onnistuu KIVI Kiinteistönvälitysjärjestelmästä samaan tapaan kuin ns. normaalitkin esittelyajat, jolloin tieto esittelyn ajankohdasta sekä esittelyn osallistumiseen tarvittava osallistumislinkki tulevat kohteelle automaattisesti näkyviin.

Jos käytössäsi on jokin muu aineistontoimittaja tai syötät myynti-ilmoituskohteet Etuovi.comin sopimusasiakaspalvelun kautta käsin, tulee LIVE Etäesittelyajat ilmoittaa meille tämän lomakkeen kautta. Huomioithan, että ilmoitat esittelyajan meille vasta sen jälkeen, kun myynti-ilmoitus on täysin valmis ja kaikki tiedot paikoillaan. Jos teet jälkikäteen muutoksia myynti-ilmoitukseesi varmista, että esittelyaika on näkyvillä myös muutosten jälkeen! Lisää tietoa LIVE Etäesittelystä löydät täältä.

Vinkki! Kun lisäät kohteellesi LIVE Etäesittelyn, aktivoi kohteellesi myös Etuovi.com Nousu tai Nousu Plus -lisänäkyvyyspaketti viimeistään 4 vuorokautta ennen esittelyä. Nousun avulla kohteesi nousee takaisin Etuovi.comin hakutuloslistan ensimmäisten tulosten joukkoon. Nousu Plus-paketilla saat Nousun lisäksi kohteellesi 4 vrk ajan maksettua Facebook-mainontaa, jota näytetään ainoastaan Etuovi.comin uniikille yleisölle. Varmista, että mahdollisimman moni on tietoinen tulevasta etäesittelystä ja rohkaise osallistumaan myös kohteen kuvaustekstissä!

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi:

Tutustu myös muihin tiedotteisiin