Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Asunto + piha = nopeat kaupat

Katsaus kesän markkinatilastoihin

asunto + piha = nopeat kaupat

Etuovi.com tiedote – vk 33 elokuu 2022

Sisältö pähkinänkuoressa: 

Unelma omakotitalosta pysynyt vahvana

Data-analyytikkomme Niina Matikainen tutki pyynnöstämme markkinoiden kehitystä kesän ajalta:

Kysynnän mittarit ovat pysyneet korkeallaEtuovi.comin käyttäjien määrä oli heinäkuussa lähes samalla tasolla kuin viime vuoden heinäkuussa ja kasvussa edelliseen kuukauteen verrattuna. Myös suuret haku- sekä tehtyjen vahtien määrät kielivät runsaasta kysynnästä. Etenkin omakotitalojen kysyntä on pysynyt korkealla.

Asuntojen tarjonta oli hienoisessa kasvussa ja heinäkuussa Etuovi.comissa julkaistiin 3 prosenttia enemmän myytävien asuntojen ilmoituksia kuin vuotta aiemmin. Määrä oli kuitenkin selkeästi alhaisempi kuin sitä aiempien vuosien heinäkuussa. 

Katso kartasta, miten julkaistujen myynti-ilmoitusten määrät ovat kehittyneet vuoden takaisesta heinäkuusta eri alueilla.

Markkinointiaikoja tarkastellessa esiin nousi ns. pihallisten asuntojen (omakotitalot, rivitalot, paritalot) lyhentyneet keskimääräiset markkinointiajat vuoden takaiseen kesään verrattunaPihallisten asuntojen markkinointiajat olivat yli pari viikkoa lyhyemmät kuin kerrostaloasunnoilla. 

Julkaistut myynti-ilmoitukset heinäkuu 2022 vs. heinäkuu 2021

Kerrostaloasuntojen keskimääräinen markkinointiaika on pysynyt suunnilleen samassa kuin vuosi sitten, vaikkakin kerrostaloyksiöiden markkinointiaika on pidentynyt kahdella viikolla ja sitä suurempien kerrostaloasuntojen markkinointiaika on pysynyt samassa tai lyhentynyt.

Kun verrataan heinäkuun keskimääräisiä markkinointiaikoja kesäkuuhun, oli tilanne juuri päinvastainen, sillä markkinointiajat olivat pidentyneet pihallisissa asunnoissa, ja lyhentyneet kerrostaloasunnoissa. Mielenkiintoista on se, että kerrostaloasuntojen keskimääräinen markkinointiaika on ollut huhtikuusta alkaen pidempi kuin omakotitalojen, vaikka vielä talvella omakotitalojen markkinointiaika on ollut yli parikymmentä päivää pidempi kuin kerrostalojen. 

Tilannetta on kuvattu alla, jossa oranssi viiva on kerrostaloasuntojen ja turkoosi omakotitalojen markkinointiaika. Omakotitaloilla on siis ollut keväällä ja kesällä kova kysyntä, eikä koronan tuoma haave omakotitalosta ole näiden tilastojen valossa hiipunut.

Ilmoittaudu mukaan – webinaari ke 31.8 klo 9.30–10.30

Miten asunnonetsijät toimivat Etuovi.comissa hakiessaan seuraavaa asuntoa? Millaisia kuvia myynti-ilmoituksiin halutaan? Entä miten myynti-ilmoitus kannattaa rakentaa ja milloin julkaisu on kaikkein tehokkain?

Tässä webinaarissa saat ainutlaatuista tietoa Etuovi.comin käytöstä sekä konkreettisia vinkkejä myynti-ilmoituksesi rakentamiseen ja markkinointiin.

Webinaarin jälkeen ymmärrät:

  • Miten Etuovi.comin hakulomakkeella toimitaan
  • Millaisia kuvia myynti-ilmoituksiin halutaan
  • Miten tehostat kohteesi markkinointitoimia Etuovi.comin datan avulla


Webinaarin puhujina toimivat Etuovi.comin asiantuntijat:

  • Niina Matikainen, data-analyytikko – vastuualueena asumisen palveluiden datan analysointi, Etuovi-blogin sisällöntuottaja: Asumisen tilastot >
  • Johanna Stenberg, verkkoanalyytikko – vastuualueena asumisen palveluiden tutkimukset
  • Minja Mäenalanen, markkinointipäällikkö – vastuualueena asumisen palveluiden lisänäkyvyystuotteet

 

Varaa 60 min aikaa kalenteristasi keskiviikkona 31.8.2022 klo 9.30 – 10.30 ja tule mukaan!

* Kaksi viime vuotta (2020–2021) ovat olleet kaikinpuolin poikkeuksellisia, mikä näkyy myös markkinatilastoissa poikkeuksellisina lukuina. Tämän vuoksi olemme päättäneet verrata nykyisiä tilastoja pääasiassa edelliseen normaaliin, eli vuoden 2019 lukuihin. Näin saamme realistisemman kuvan nykytilanteesta. 

Seuraamme markkinatilannetta edelleen herkillä antureilla poikkeustilanteen jatkuessa Venäjän hyökkäyksen myötä.

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi:

Tutustu myös muihin tiedotteisiin