Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Asunnon ostajien tärkein ja käytetyin tietolähde

Löytyyhän kaikki kohteesi Etuovi.comista?

Etuovi.com tiedote – vk 3 tammikuu 2023

Nyt voit myös kuunnella artikkelin!

Myynti-ilmoitus kertoo paljon kohteesta, mutta taustalla kulkee myös tarina välittäjästä myyntikohteen takana. Millaisia kuvia kohteesta löytyy? Miten kohdetta, sen tärkeimpiä ominaisuuksia ja ympäristöä on kuvailtu? Onko tietoa tarpeeksi, vai onko jotain jäänyt uupumaan?

Myynti-ilmoitusta kannattaa ajatella käyntikorttina, joka kertoo ammattitaidostasi, tuo esiin persoonaasi ja tapaasi palvella asiakkaitasi. Tutkimustemme mukaan vanha asunto myydään useimmin vasta, kun uusi on löytynyt.* Näin potentiaaliset toimeksiantajat näkevät uutta asuntoa etsiessään ison määrän eri välittäjien myynti-ilmoituksia, ja muodostavat heistä mielikuvia.

Panosta jokaiseen ilmoitukseen ja varmista, että kaikki kohteesi näkyvät Etuovi.comissa, asunnon ostajien tärkeimmässä ja käytetyimmässä tietolähteessä.

Lähde: Asunnon osto- ja myyntiprosessitutkimus 2021.

TOP-10 syytä näkyä Etuovi.comissa

Lähteet: Kävijät: FIAM Suomen virallinen internetin yleisömittaus, ihmisten tavoittavuus vk 1 2023; muut: Google Analytics, Etuovi.com kävijätutkimus 2022, Asunnon osto- ja myyntiprosessitutkimus 2021.

Tavoita lisää potentiaalisia ostajia pidempään myynnissä olleille kohteille

Onko kohteesi ollut pidempään vapailla markkinoilla ja kiinnostus tasaantunut? Etuovi.comin lisänäkyvyysratkaisuilla herätät kiinnostuksen uudelleen ja tavoitat myös lisää potentiaalisia ostajia. Tutustu lisänäkyvyystuotteisiimme.

Vinkki: Asiakkaidemme mukaan lisänäkyvyystuotteemme toimivat parhaiten muiden toimenpiteiden yhteydessä. Pohdi esimerkiksi olisiko kohteen hinnanmuutos ajankohtaista, voisiko kohteelle lisätä esittelyaikaa tai kohteen pääkuvaa vaihtaa? Tee tarvittavat toimenpiteet ensin ja aktivoi sen jälkeen valitsemasi lisänäkyvyys.

Tuore tutkimus kertoo: Puolet asunnon ostoaikeissa olevista on nytkin valmis tekemään kaupat

Sekä ostaminen että myyminen ovat nyt niitä suunnitteleville aiempaa useammin ajankohtaisia seuraavan vuoden (12 kk) aikana tai vasta myöhemmin. Edelleen kuitenkin suurin osa on valmiita etenemään asunnonvaihdon eri vaiheissa ja 51 % ostoaikeissa olevista on valmis tekemään asuntokaupat. Lue tutkimuksen tarkemmat tulokset artikkelista.

Poimintoja markkinatilastoista

Teimme vuoden 2022 viimeisen kvartaalin tarkemman Markkinapulssi-analyysin. Esimerkiksi Etuovi.comin kävijämäärät ovat pysyneet korkealla tasolla, ja kiinnostus lisääntyneeseen tarjontaan on edelleen runsasta, vaikka aktiivinen asunnonetsintä on hiljentynyt. Lue koko analyysi Markkinapulssi-sivulta.

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi:

Tutustu myös muihin tiedotteisiin