Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Valtaosa vuokra-asunnon etsijöistä tietää jo, miltä alueelta haluaa asunnon

Vuokraovi.com tiedote – vk 39 syyskuu 2024

vo_kuosi_koko

Alue valittu, asunto puuttuu – Vuokra-asunnon etsijöistä yli puolet ovat jo päättäneet sijainnin

Poimintoja 
markkinatilastoista

Ilmoittaudu syksyn suurimpaan webinaariin: Asuntomarkkinat nyt ja huomenna to 3.10.

Alue valittu, asunto puuttuu – Vuokra-asunnon etsijöistä yli puolet ovat jo päättäneet sijainnin

alueen valinta vuokra-asuntoa etsittäessä

Lähes 60 % vuokra-asunnon hankintaa suunnittelevista on jo päättänyt, miltä alueelta aikovat asunnon vuokrata. Päätös alueesta on tehty useammin alle 55-vuotiaiden keskuudessa sekä niiden keskuudessa, jotka ovat etsineet asuntoa 3-5 kuukautta.

Useimmiten valittu alue kattaa yhden kaupunginosan (41 %), seuraavaksi useamman kaupunginosan (25 %) ja sen jälkeen yhden kaupungin/kunnan (24 %).

Yli 55-vuotiailla valittu alue on useimmiten yksi kaupunginosa, kun taas alle 55-vuotiaat päätyvät useammin alueeseen, joka koostuu useammasta kaupunginosasta. 

Sijainnin valinta ei kuitenkaan tuo helpotusta sopivan asunnon löytymiseen, sillä 42 % vuokra-asunnon hankintaa suunnittelevista kokee sopivan asunnon löytymisen hankalaksi. Hankaluutta luovat korkeat vuokrat ja taloudelliset rajoitteet.

Lähde: Vuokraovi.com Markkinapulssi tutkii vko 10-12 2024. Vastaajat: suunnittelee vuokra-asunnon hankintaa, n=1040​

Poimintoja markkinatilastoista

Tarkastelimme tavoittavuuslukujemme lisäksi myös Vuokraovi.comin tärkeimpiä mittareita elokuun ajalta ja vertasimme lukuja vastaavaan ajankohtaan vuosi sitten:

Lähde: Vuokraovi.com elokuu 2023/2024, Google Analytics users vk 32-35 2024 keskiarvo ja FIAM-mittaus, vk 32-35 2024 keskiarvo

Oletko jo ilmoittautunut syksyn mielenkiintoisimpaan webinaariin: Suoraa puhetta uudisrakennus-, rahoitus ja välitysalalta?

Vielä ehdit ilmoittautua mukaan ensi viikon torstaina 3.10. järjestettävään webinaariin, jossa asuntoalan eri ammattilaisista koostuva paneeli kokoontuu keskustelemaan asuntomarkkinoiden tilasta nyt ja huomenna. Luvassa on kattaus tuoretta asuntomarkkinatietoa, tutkimustuloksia sekä mielenkiintoisia näkemyksiä suoraan alan asiantuntijoilta.

Panelisteina toimivat uudisrakennus-, rahoitus- sekä välitysalan asiantuntijat:

– Tuomas Viljamaa, toimitusjohtaja KVKL
– Tuomo Räsänen, toimitusjohtaja Bo LKV
– Juho Kostiainen, ekonomisti Nordea Oyj
– Satu Nurmi, henkilöasiakasrahoituksesta ja asumisen palveluista vastaava johtaja OP Ryhmä
– Pekka Helin, asumisen palveluiden johtaja YIT Oyj
– Jussi Karjula, toimitusjohtaja Lapti Oy

Alkusanoista vastaa Minna Marjava-Kontio, asuminen Alma Marketplaces johtaja ja webinaarin kulkua luotsaa Veera Tegelberg, Kauppalehden toimittaja.

Eikö ajankohta sovi aikatauluihisi? Ilmoittaudu silti mukaan, sillä lähetämme tallenteen kaikille ilmoittautuneille tilaisuuden jälkeen.

Seuraathan meitä jo?

Se kannattaa, sillä julkaisemme viikottain ajankohtaisia asioita, tilastotietoja sekä vinkkejä niin Instagramissa, Facebookissa kuin LinkedInissä. Klikkaa logoja ja nähdään somessa!

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi: